≫ 

Demanti Vlade Srbije: Nije tačno da je MMF nezadovoljan, sve teče prema planu

- Sa MMF-om imamo visok nivo i razumevanja i slaganja oko toga šta treba da se uradi narednih godina - izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić

  • 4

Povodom informacija koje su se pojavile danas u medijima da je misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) otišla iz Srbije nezadovoljna i da sa MMF nije postignut dogovor oko novog aranžmana zbog toga što Srbija posle ostavke Dušana Vujović nema ministra finansija, stigao je demanti iz Vlade Srbije.

- Želimo da demantujemo informacije objavljene danas na portalu ”Politika”. Vlada Republike Srbije želi još jednom da naglasi da se razgovori o novom aranžmanu odvijaju prema planu i bez ikakvih problema, a što je potvrdio i sam MMF u svom zvaničnom saopštenju - naznačeno je u kabinetu premijerke.

MMF nije Srbiji odobrio aranžman „čuvarkuća”

- Svi sastanci sa MMF-om, koji su održani tokom ove nedelje, završeni su uspešno. Razgovori će se nastaviti tokom juna i očekuje se potpisivanje novog aranžmana tokom leta. Novi program, zajedno sa ciljevima koje program treba da ispuni, su skoro u potpunosti dogovoreni. Sa MMF-om imamo visok nivo i razumevanja i slaganja oko toga šta treba da se uradi narednih godina - izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Foto: Vlada Srbije

Brnabić se prethodno ove nedelje sastala sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, predvođenom šefom Misije Džejmsom Rufom i složila da su reforme tokom prethodne tri godine dale dobre rezultate i da je važno nastaviti strukturne reforme.

Predsednica Vlade izjavila je tada da je prvi kvartal bio izuzetno dobar i da Vlada nastavlja da radi kao i do sada i da ”nema prostora za opuštanje, kako bi se postigli željeni rezultati u ovoj godini. Cilj Vlade je da se postigne održiv i dimamičan ekonomski rast”, rekla je Brnabić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    18. maj 2018 | 21:31

    E pa to i jeste problem. Sve teče prema njihovom planu, a i ocigledno je da je tako.

  • GP

    19. maj 2018 | 14:29

    Sada ce da navale zombiji sa svojim komentarima!

  • Ljiljana K.

    20. maj 2018 | 22:36

    Srbija više nikada neće biti pravna država.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA