Bogoljubu Kariću priznanje "Ambasador znanja"

Predsedniku BK Grupe Bogoljubu Kariću na ekonomskom kongresu u Ljubljani dodeljeno je priznanje "Ambasador znanja" za plodan i dugogodišnji rad

  • 0

Nagradu je u ime BK Grupe i predsednika kompanije primio Simon D.Karić potpredsednik BK Grupe zadužen za međunarodne odnose.

- Skup u Ljubljani pružio je mogućnost da se susretnu i porazgovaraju predstavnici biznisa iz regiona, da se povežu u većoj meri pojedinci iz sfere biznisa i političari - istakao je na „Academic Economic Congress 2018.“ Simon D.Karić koji se obratio prisutnima povodom dodeljenog priznanja.

Foto: Promo

- Ako ima bilo šta što se može u okvirima ljudskog života smatrati trajnim tragom rada i pregalaštva, onda je to građevinarstvo i pisanje knjiga. I jedna i druga delatnost predstavljaju ličnu legitimaciju autora i kreatora,  a istovremeno i trajni otisak civilizacijske epohe kojoj pripadamo. U svetlosti svitanja zore četvrte industrijske revolucije koja dolazi, svi mi ovde prepoznati i nagrađeni, imamo privilegiju ali i zadatak, da koristeći raspoloživo ljudsko znanje i potencijale, obezbedimo dinamični održivi razvoj, usporavanje i zaustavljanje klimatskih promena, stvaranje socijalne sredine koja ima empatiju za svakog člana društva kome pripadamo i sigurnost za naše potomke - rekao je primajući nagradu u ime Bogoljuba Karića Simon D.Karić.

- Naš korporativni i lični uspeh, samo tada ima smisla - dodao je.

Foto: Promo

Potpredsednik BK Grupe  je prisutne podsetio na  planove Kompanije za naredni period i podvukao da ta porodična kompanija u Rusiji već gradi četiri miliona kvadrata stambeno-poslovnog prostora, a u Astani počinje gradnju dva miliona kvadratnih metara.

Ekonomski kongres /Academic Economic Congress/  je održan sa ciljem da se sagledaju iskustva iz prošlosti i ono što je dobro iskoristi u daljem poslovanju.

Foto: Promo

Kongres pod naslovom „Šta možemo da naučimo od prošlosti“ okupio je paneliste - predstavnike ministarstava, lokalne samouprave, ambasadore  i privrednike, da bi „razmenili iskustva i ideje jer je potrebno da kreiramo nove biznise i ponudimo ekonomski koncept za 21. vek kako bismo bili uspešni u narednim godinama“, saopštio je organizator.

Poslednjih godina, kako se dodaje, uspeli smo da pokrenemo strateški dijalog izmedju lidera u privatnom sektoru i javnog sektora s ciljem da se priča o izazovima koji su pred nama.Kongres, peti po redu, okupio je oko 500 učesnika u idiličnom ambijentu ljubljanskog zamka /Ljubljanski grad/.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA