Razvojni projekti prioritet za EPS

Grčić posetio opštinu Obrenovac

  • 0

Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ i Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, posetili su beogradsku opštinu Obrenovac i sa predstavnicima lokalne samouprave i građanima razgovarali o razvoju putne i energetske infrastrukture.

Povećana proizvodnja uglja i električne energije

- Obrenovac je jedna od najvažnijih energetskih tačaka u kojoj EPS-ove elektrane TENT A i TENT B proizvode više od polovine električne energije za potrebe domaćinstava i privrede u Srbiji. EPS će nastaviti da investira u modernizaciju i gradnju infrastrukture, pre svega energetske, koja omogućava zapošljavanje, otvaranje novih fabrika i  pouzdano snabdevanje električnom energijom za sve korisnike. Na sastanku sa potpredsednicom Vlade i predstavnicima opštine Obrenovac razgovarali smo o razvojnim projektima i izgradnji pristaništa kod TENT A i TENT B – rekao je Grčić nakon sastanka u Opštini.

Tokom posete, u obrenovačkom selu Skela, Grčić i Mihajlovićeva, kao i predstavnici ministarstva, „Puteva Srbije“, Koridora Srbije, predstavnici grada Beograda, Građevinske direkcije Srbije, Infrastrukture železnice Srbije i Opštine Obrenovac obišli su radove na obnovi regionalnog puta Obrenovac-Šabac, gde se radi deonica od oko 4,5 kilometara. U Skeli je organizovana tribina sa građanima na kojoj je glavna tema bila kako rešiti infrastrukturne probleme.

- Na teritoriji Obrenovca gradi se deo Koridora 11, Surčin - Obrenovac, kao i veliki most preko Save i Kolubare. Ulažemo u obnovu i gradnju infrastrukture i sve se radi u dogovoru sa opštinom Obrenovac. Sve se radi racionalno i zna se šta su prioriteti – rekla je Mihajlovićeva.

Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac, rekao je da je Obrenovac koji je bio pogođen katastrofalnim poplavama 2014, sada jedno od najvećih gradilišta u Srbiji.

- Gradi se autoput u dužini većoj od 20 kilometara, jedna od najvećih fabrika u Beogradu – „Meita", predložili smo i da se uradi železnički čvor, pošto je projekat Koridora 11 predvideo i prugu – rekao je Čučković.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA