≫ 

Gledao sam snimak zločina, zna se ko je gurnuo Hendersona na haubu : Otac jednog od uhapšenih otvoreno o celom slučaju

Ranko Ilić, otac uhapšenog Miloša Ilića tvrdi da su grčka policija i tužilaštvo već skoro utvrdili ko je šta radio u tih kobnih 20 sekundi

  • 44

Svim osumnjičenim Srbima za učešće u prebijanju na smrt američkog turiste na grčkom ostrvu Zakintos juče je određen pritvor do početka suđenja.

Uhapšeni Srbi na Zakintosu ostaju u pritvoru do početka suđenja

Ranko Ilić, otac uhapšenog Miloša Ilića tvrdi da su grčka policija i tužilaštvo već skoro utvrdili ko je šta radio u tih kobnih 20 sekundi. Ilić je već pet dana na Zakintosu i čeka da njegov sin bude saslušan.

- Danas je sudija saslušao dvojicu prvoosumnjičenih, Amira Omerdžića i tog Grka. Gledao sam snimak zločina. Zna se da je Amir gurnuo Hendersona na haubu automobila, i to je taj prvi trenutak... Ostala saslušanja se čekaju, ide sporo zbog prevođenja, ali sve mora da se završi do sutra jer sutra sudija mora da odluči da li će im produžiti pritvor ili ih pustiti na slobodu.

- Tu su i roditelji ostalih uhapšenih. Svi su ljudi u šoku, deca su u pitanju, njihovi životi, a ovo je tuđa zemlja. Niko ne zna šta će se desiti i šta nas čeka - kaže Ranko.

Foto: Profimedia/Alamy

On kaže i da njegov sin nije učestvovao u tuči, a isto tvrdi i otac Nenada Jovanovića iz Žitorađe, Ljubiša.

- Majka ga je juče posetila u zatvoru, razgovarali su desetak minuta, i Nenad kaže da se samo našao u blizini, da nije ni znao da je Amerikanac mrtav. Sa velikom zebnjom čekamo četvrtak da ga saslušaju. Žena je pregledala neke snimke kamera, gde se vidi da Nenad nije učestvovao u tuči već da je bio u blizini. Mi samo tražimo pravdu za naše dete i da ne odgovara za nešto što nije uradio, kaže Ljubiša.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA