≫ 

NJENA ČELIČNA ADVOKATSKA ŠTIKLA brani dva srpska momka na Zakintosu: Dosad je samo pobeđivala u sudnici (FOTO)

Jedini od težih slučajeva u kome nije učestvovala bilo je ubistvo premijera Zorana Đinđića

Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović Foto: Milena Đorđević

Dušana Rankovića i Miloša Ilića, osumnjičene za ubistvo Amerikanca Bakarija Hendersona na Zakintosu, brani advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, koja je nedavno objasnila da je izlazak njenog klijenta Rankovića pred sud odložen zbog pripremanja odbrane.

Saslušanje Dušana Rankovića na Zakintosu odloženo za sutra: "Spremamo odbranu, on nije kriv"

Advokat uhapšenih Srba na Zakintosu: Pokojni Henderson je PUNOM FLAŠOM udario Dušana i razbio mu glavu!

Čim je stigla na Zakintos obišla ga je u pritvoru i počela da priprema odbranu.

- Jedino što ću sad da vam kažem to je da je ovde kobne večeri sve počelo ne zbog banalnog selfija, kako je to predstavljano do sada, već je pokojni Amerikanac punom flašom gađao i udario u glavu Dušana Rankovića posred čela. Od siline udarca flaša se razbila, načinila mu jos nekoliko povreda po licu, od čega je njemu "pao mrak na oči"- cela glava mu je bila oblivena krvlju, i usled toga je zadobio potres mozga - otkriva Dobričanin.

A ko je Zora Dobričanin Nikodinović?

Ranković je za odbranu uzeo advokata, ženu najčuveniju među krivičarima u Srbiji. Uglavnom je branila optužene. Jedini od težih slučajeva u kome nije učestvovala bilo je ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Bila je jedan od favorita za predsednika Advokatske komore Beograda (AKB) i najavljivala da će "advokaturi vratiti društveni položaj i samostalnost". Ipak, pretekao ju je Jugoslav Tintor.

Izdejstvovala je oslobađajuće presude za dvojicu orkivljenih za slučaj "Ibarska Magistrala", za slučaj "Odavanje državne tajne", za dvojicu okrivljenih u slučaju "Pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi", za dvoje okrivljenih u slučaju "Grčka ambasada", koji je u startu bio klasifikovan kao međunarodni terorizam, oslobađajuća presuda za slučaj poznat kao "Navijači pevali Brankici Stanković"...

Foto: Milena Đorđević

Dobričanin Nikodinović branila je Milana Radonjića i Ratka Romića, dvojicu optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije. Na ročištu održanom pre nedelju dana, sudsko veće je odlučilo da se dvojici optuženih ukine mera zatvorskog pritvora i da se puste u kućni, sa obaveznom elektronskom nanogicom.

Bila je i na jednom od ovih ročišta kad je iskaz davao Milorad Ulemek Legija.

U slučaju Brisa Tatona, branila je Ivana Grkovića, jednog od okrivljenih za njegovo ubistvo. Poznato je da su kazne prepolovljene svoj četvorici prvooptuženih. Grković je prvostepeno u Višem sudu u Beogradu osuđen na po 30 godina zatvora.

Nikodinović je u jednom ranijem intrevjuu izjavila da je bilo slučajeva u kojima se povukla jer je smatrala da je to u najboljem interesu njenog klijenta. Ali to je bilo zbog, kako kaže, ženske ljubomore ili korumpiranih sudija.

Na pitanje zašto se bavi krivicom, ona kaže da to voli, da je zbog toga i upisala fakultet.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA