≫ 

Molio sam bageristu da me otkopa, gubio sam svest: Dramatična ispovest radnika iz Niša koga je zatrpala zemlja

Zemlja mi je pritiskala telo, dozivao sam bageristu koji je brzo reagovao, otkopao me i spasao mi život, kaže Srbislav Živković (63)

  • 4

Srbislav Srba Živković (63) iz Niša, na koga se pre dva dana obrušila zemlja u Dimitrija Tucovića kod KZP doma u Nišu, kaže da se sve odigralo veoma brzo, ali da se nije uplašio jer je, kako navodi za Večernje Novosti, već bio "pod zemljom" više puta.

HOROR U NIŠU: Radnik zatrpan zemljom na gradilištu

- Sve se odigralo veoma brzo i nisam mogao da reagujem, sklonim se, pobegnem. Spasavanje je trajalo oko 40 minuta, mada mi je izgledalo kao večnost. Nije mi bilo svejedno, ali nisam se uplašio... Ipak, nije mi prvi put da sam bio zatrpan - kaže Srbislav.

Objašnjava kako je došlo do zatrpavanja.

- Bio sam pri kraju posla postavljanja kanalizacionih cevi.

Foto: TV zona

- Preduzeli smo mere zaštite na radu, osigurali potporom da se zemlja ne uruši, osim kod jednog kamena. I baš tu, gde prolazi mnogo cevi, odjednom se na mene urušila zemlja i zatrpala me. Osećao sam veliki pritisak po celom telu, gubio sam svest - priseća se Živković.

Glava mu nije pod zemljom. Odmah je, kako kaže, pozvao bageristu.

- Tražio sam da velikom kašikom uzme zemlju oko mene. Nije me video, nije znao koliko duboko to da radi. Bio je svestan da može da me povredi. Nismo imali izbora. Molio sam ga da me otkopa što pre. Tom prilikom kašika me povredila po glavi, ali mi je bagerista spasao život - kaže Živković.

Na licu mesta su za manje od 10 minuta bili vatrogasci, policajci, Hitna pomoć, Jedinice za vanredne situacije i radnici sa gradilišta koji su pomogli u spasavanju.

Posle 40 minuta napora uspeli su da izvuku nesrećnog čoveka iz dubokog rova.

Srbislav ima povrede glave, očiju, uha. Slabo čuje i vidi. Bio je bez svesti. Nije životno ugrožen, a ima povrede mekih tkiva glave. Smešten je na Kliniku za neurohirurgiju.

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA