≫ 

Ubio ženu i sebe na ćerkin rođendan: Sahranjeni Ratko i Dragana na istom groblju u Banatskom Karlovcu

Ratko je nožem izbo Draganu u subotu posle podne, posle burne svađe. Nakon što je na nju potegao nož nekoliko puta, sebi je prerezao vrat

  • 7

Dragana Jovanović (44) iz Banatskog Karlovca i njen suprug Ratko (52), koji ju je pre dva dana ubio, a potom sebi prerezao vrat, sahranjeni su danas na lokalnom groblju u razmaku od tri sata, pišu "Večernje novosti".

Užas u Banatskom Karlovcu: Izbo ženu nožem, pa sebi prerezao vrat

Kako prenose mediji, tragedija se dogodila na rođendan njihove ćerke.

Nesrećnu ženu na večni počinak ispratili su njeni najbliži danas oko 16 časova, a njen muž je sahranjen tri sata ranije, u prisustvu ćerki i porodice.

Porodica Jovanović živela je u Proleterskoj ulici u Banatskom Karlovcu, i o njoj meštani uglavnom imaju samo lepe reči. Ratko nikad ranije nije prijavljivan za nasilje u porodici, a njihove komšije spekulišu da je motiv zločina bila muževljeva ljubomora.

- Borili su se za goli život. Imali su finansijskih problema, teško su živeli, ali nikada nismo čuli svađu iz njihove kuće. Nije im bilo lako, Ratko je pre dvadeset godina izgubio posao u klanici i snalazio se kako je znao i umeo. Dragana isto...

Čujem sad da je išla u inostranstvo da zaradi koji dinar. Skromni su bili, ali uvek uredni, vredni. Ratko je u toj kući od rođenja. Verujte da smo svi u šoku, zabezeknuti - kaže jedan od prvih komšija.

Prema rečima ovog Ratkovog i Draganinog poznanika, zločin ništa nije moglo da nagovesti, iako se po selu sada priča o navodnoj Draganinoj preljubi.

Dragana Jovanović, prema nezvaničnim podacima, dvadeseta je žena ubijena u porodičnom nasilju od početka ove godine u Srbiji. U proteklih mesec dana Maja Đorđević i Olga Lovrić su ubijene od strane bivših partnera ispred centara za socijalni rad u Beogradu. Danijelu Handu krajem juna u centru sela Urovice kod Negotina nožem je iskasapio bivši muž naočigled prolaznika.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- U vreme posle ručka video sam kola Hitne pomoći i glasno sam prokomentarisao: "Neko naš se bori za život." Tek kasnije sam čuo šta se dogodilo i nisam mogao da verujem - priča sagovornik "Večernjih novosti".

Ratko i osam godina mlađa Dragana su živeli sa dve ćerke, od kojih je jedna maloletna. Za njih dve se svi najviše brinu kako će podneti i izdržati posle užasa koji se dogodio u njihovoj porodičnoj kući.

- Verujte, to su devojčice za primer. Jedna ima 21 godinu, druga 15. Smerne, vaspitane, divne devojke. Kuća ostade prazna, samo na njihovim leđima. Mislim da imaju rođake koji bi mogli da im pomognu posle svega - nada se komšija iz Proleterske ulice.

Podsetimo, Ratko je nožem izbo Draganu u subotu posle podne, posle burne svađe. Nakon što je na nju potegao nož nekoliko puta, sebi je prerezao vrat. Ubica je iskrvario u kući, a nesrećna žena je preminula na putu do bolnice.

Njihovi prijatelji su neposredno posle zločina ispričali novinarima da sumnjaju da je Dragana varala Ratka dok je radila u inostranstvu i da je to, navodno, bio povod svađe između njih dvoje, a da su se oni nedavno i rastali.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA