Novi detalji pucnjave u Smederevu: "Prljavi" novac motiv strašnog zločina?

Jelić još nije u stanju da da izjavu policiji i rasvetli motive obračuna

  • 1

Nenad Jelić (48) je i dalje u kritičnom stanju. Njega je pre tri dana u centru Smedereva upucao Tanasije Atanacković (62). Navodno je motiv pokušaja ubistva i samoubistva nesporazum oko novca od nelegalnih poslova dvojice aktera, pišu "Večernje novosti".

Rešetanje u centru Smedereva: Ispalio više hica u muškarca (48), pa pokušao da se ubije

Lekari se i dalje bore za život Nenada Jelića koga je u Smederevu ranio Tanasije Atanacković.

Upućeni kažu da su ova dvojica, navodno, imali sumnjiv biznis, i da je neki od poslova koje su radili ostao neplaćen. To je razlog zbog koga je Atanacković rešio da se sa Jelićem obračuna, a potom presudi i sebi. Ipak, zvaničnih informacija nema jer je istraga praktično zatvorena nakon smrti ubice, a Jelić još nije u stanju da da izjavu policiji i rasvetli motive obračuna.

Na mestu pucnjave ostao je mobilni telefon, ključevi i "jaguar" švajcarskih registarskih oznaka, kojim se Jelić dovezao. Spekulacije da je nađen još jedan pištolj, osim onoga kojim je počinjen zločin, nisu potvrđene.

Foto: pixabay.com

- Pokojni Atanacković, koji je bio kockar, ima policijski dosije jedino zbog posedovanja nelegalnog oružja odnosno bombe. Za pištolj iz koga je pucao na Jelića nije imao dozvolu - potvrđeno je nezvanično u MUP.

Jelić, koji je povremeno živeo u Švajcarskoj, javnosti je poznat po dvostrukom ubistvu 1993. godine. Osuđen je na 15 godina zatvora, a odležao je 13. Izašao je iz zatvora 2006.

Jelić je hapšen pre devet godina zbog prinude. Policija je u krivičnoj prijavi tada tvrdila da je Jelić vlasnike ugostiteljskih lokala u Smederevu, ali i okolini, primoravao da instaliraju njegove poker-aparate, a kao obezbeđenje zaposle njemu bliske ljude iz kriminogene sredine.

Naime, pucnjava se dogodila u subotu na uglu ulica Save Nemanjića i Vuka Karadžića. Atanacković je iz pištolja ispalio više hitaca u Jelića, od kojih ga je jedan pogodio u glavu, a potom je sebi pucao u usta. Atanacković je preminuo desetak sati kasnije.

Jelić se bori za život, a lekari i dalje nemaju porgnoze za njegov oporavak. Ima teške povrede glave i grudnog koša.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA