≫ 

Čulo se samo "Ljudi, kočnice su otkazale - držite se!" Onda je počeo pakao: Ispovest putnice iz prevrnutog autobusa kod Valjeva

Svih 28 putnika u minibusu su bili povređeni, oni koji su hospitalizovani zadobili su politraume

  • 3

Milinka Stanković i Jevrosima Tasić su među 14 članova planinarskog društva iz Kragujevca, koji su zadržani na lečenju u valjevskoj bolnici, nakon što se minibus u kojem su se nalazili prevrnuo u subotu veče u blizini brane "Rovni", tokom njihovog povratka sa planinarske akcije na Povlenu.

Detalji nesreće kod Valjeva: Kombi udario u stenu, vozač ispao, svih 14 povređenih zbrinuto

Svih 28 putnika u minibusu su bili povređeni, oni koji su hospitalizovani zadobili su politraume, odnosno, više preloma, kontuzija i nagnečenja, a najteže je povređen D.T. (49), vozač minibusa firme "Opanak" koji je posle operacije u Valjevu, zbog povreda dijafragme, transportovan na dalje lečenje u Beograd.

- Na oko 500 metara od mesta gde smo udarili u zid i pervrnuli se, vozač je rekao:

- Ljudi, kočnice su otkazale, držite se! Svi smo vrištali i on je vrištao, jer smo se nalazili na nizbrdici. Ipak, uspeo je nekako da izmanevriše, da bukvalno minibus "propne" na tu podzidu pored puta, posle čega smo se prevrnuli na krov.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug

- Da nije u tome uspeo, ko zna gde bi se posle u punoj brzini survali i kakva bi tek tragedija bila - priča Milinka, i dodaje da se seća da je izletela kroz prozor na kolovoz i da je sva bila u staklu i krvi kada je došla svesti, piše Blic.

Jevrosima, pak, hvali bolničko osoblje u Valjevu na ukazanoj pomoći i brizi, ukazujući da su na lečenju zadržani planinari koji su bili na sedištima bližim prednjem delu vozila, dok su njihove kolege iz zadnjeg dela minibusa već otpuštene kućama nakon dobijene prve pomoći.

Pored ortopedije, gde su smeštene ove dve žene, ostali Kragujevčani nalaze se na lečenju na odeljenjima hirurgije i poluintezivne nege.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA