Tužilaštvo istražuje učestale požare na Adi Huji

Čeka se na odluku o daljem postupanju

  • 2

Posle drugog požara u Fabrici kartona Beograd na Adi Huji Prvo osnovno javno tužilaštvo naložilo je da se sprovedu sve neophodne mere.

Lokalizovan požar na Adi Huji: U toku "dogašavanje" (FOTO) (VIDEO)

Kako pišu “Novosti“, dat je nalog da se utvrdi da li su sprovedene sve mere predviđene Zakonima o radu i za zaštitu od požara. Na osnovu izveštaja koji treba da stignu, Tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju.

Zatvara se fabrika hartije na Adi Huji, policija sumnja da je požar podmetnut

Prvi rezultati istrage pokazali su da je vatra buknula u isto vreme na tri različite lokacije, kao i da su je izazvali opušci cigareta. Prilikom gašenja, lakše je povređen jedan vatrogasac, a zbog novog požara Sektor za vanredne situacije MUP Srbije je izdao rešenje o zatvaranju fabrike.

Prema nezvaničnim informacijama, postoje indicije da je drugi požar podmetnut, za razliku od prvog, koji je slučajno izbio početkom prošle nedelje. Naime, u prvom slučaju, po svoj prilici, nije postupano u skladu sa predviđenim zakonima, zbog čega je i podneta krivična prijava protiv četiri osobe.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA