Tužna sudbina samaca u Beogradu: Starica preminula na Zvezdari još u januaru, telo pronašli tek sredinom avgusta u raspadnutom stanju

Stanari zgrade u kojoj je Mileva živela na prvom spratu su poslednjih šest meseci, počeli da osećaju neprijatan miris, pa su se dogovorili da razvale bravu njenog stana

  • 16

Starica Mileva Galantić preminula je još u januaru preminula u svom stanu u Ulici Miloša Zečevića na Zvezdari, ali je njen leš pronađen tek sredinom avgusta. Telo je otkriveno tek kada su njene komšije obile stan i našle je u raspadnutom stanju.

Detaljno opisali zločin od pre 19 godina u Bariču: Sve vreme me je mučilo to što sam ubio, sad mi je pao kamen sa srca

Stanari zgrade u kojoj je Mileva živela na prvom spratu su poslednjih šest meseci, počeli da osećaju neprijatan miris, pa su se dogovorili da razvale bravu njenog stana.

- Poslednji put sa je video u januaru. Još tada sam komentarisao sa komšijama da je najverovatnije umla, međutim, svi su mi govorili da bi se osećao smrad. Onda sam u martu pozvao policiju i prijavio njen nestanak, jer se nije pojavljivala. Takođe sam obavestio i Centar za socijalni rad - kaže Jovan Korać, komšija preminule žene, prenose beogradski mediji.

On objašnjava da ne zna da li je policija tražila Milevu ili ne, a da su joj ljudi iz Centra za socijalni rad zvonili na vrata ali pošto niko nije otvarao oni su otišli i više nisu dolazili.

- Početkom avgusta je počeo da se oseća miris crkotine u zgradi. Isti miris su osećali i stanari susedne zgrade, pa su počeli da traže izvor tog smrada - kaže on.

Ističe da je doveo bravara i da su u prisustvu predsednika kućnog saveta i još jednog komšije počeli da seku bravu.

- Pozvao sam policiju i Hitnu pomoć i kada su došli, ušli smo u stan i imali šta da vidimo. Nisam je ni prepoznao, bila je kao mumija. U stanu je bio haos, a smrad je tek tada postao nesnosan - rekao je on.

Foto: Telegraf

Kada u nadležni odneli telo, problem sa mirisom nije nestao, jer niko nije došao da obavi dezinfikaciju i deratizaciju stana.

Stanari kažu da je pokojnica, imala psihičke probleme i da je neko vreme živela kao beskućnica.

- Naš komšija koji je bio sam je rešio da je dovede da živi kod njega. Njemu je trebala ženska ruka, a njoj krov nad glavom i tako je ona došla u našu zgadu. Posle toga je komšija umro, a ona je opet ostala sama - kažu stanari, prenose beogradski mediji.

Podsećamo, da ovo nije prvi put da se nešto ovako dešava. Pre nekoliko dana u beogradskom naselju Kumodraž otkriven je leš starca star godinu dana. Komšije iz dvanaestospratnice kažu da su nesrećnog starca videle poslednji put u septembru prošle godine, a tek ove nedelje su saznali šta mu se dogodilo.

Foto-ilustracija: Profimedia

Ostaci tela, odnosno kosti Vitomira Marjanovića (82), pronađeni su na krevetu u kuhinji. Leš je bio prekriven ćebetom. Pretpostavlja se da je Marjanović koji je više od 10 godina živeo sam, preminuo u snu.

Todor Radulović, njegov prijatelj i komšija iz zgrade preko puta kaže da je Marjanović imao suprugu i ćerku koje su davno preminule.

- Ima i sestru, za koju uopšte ne znamo gde živi i da li je uopšte živa... Vita mi je bio prijatelj, pretpostavljao sam da mu se nešto dogodilo i to još tada u septembru. Pričao sam komšijama da nešto nije u redu i da treba da uđemo u stan da proverimo, ali predsednik kućnog saveta nije hteo to da uradi. Prijavili smo i policiji, jednom su bili i vatrogasci, dizalicom su se podizali da kroz prozor vide da li ima ikog unutra, ali ništa nisu primetili - priča Radulović.

Leš je slučajno otkrio suvlasnik stana koji je imao ugovor o doživotnom izdržavanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joja

    2. septembar 2017 | 00:56

    E jadni li ste vi Beogradjani,zive pored raspadnutih leseva i smrad ne osecaju 6 meseci????meni ugine jez u dvoristu i vec sutra ga osetim i sahranim,selo je zakon !

  • Jela

    2. septembar 2017 | 09:00

    Znaci, les je otkrio covek koji ima ugovor o dozivotnom izdrzavanju?! A kako ga je to izdrzavao kad je les otkriven posle godinu dana?! Tuzba za nedoslednost naskedstva!

  • Crni

    2. septembar 2017 | 00:57

    Imala je dobro penziju,pa joj je neko svaki dan donosio sta joj treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA