Carinicima prijavio samo 8.000 evra: Kad su ga pretresli i našli još čitavo bogatstvo, promumlao je da je to ušteđevina

Uprava carina Srbije neprestano apeluje na putnike da prijavljuju svaku sumu iznad 10.000 evra, što je propisani limit za iznos bez prijavljivanja

  • 9

Carinici su danas na graničnom prelazu Batrovci sprečili unos više od 180.000 neprijavljenih evra, koje je 33-godišnji turski državljanin pokušao da prošvercuje u gepeku svog vozila ispod tapacirunga.

Carinici su pregledali obične cipele, a đon im je bio čudan: Kad su ga otvorili, shvatili su da je unutra BOGATSTVO (VIDEO)

On se, kako se precizira u saopštenju Uprave carina, u ranim jutarnjim časovima prijavio za carinsku kontrolu, putujući iz Holandije ka Turskoj automobilom "BMW 3", holandskih registarskih oznaka.

Carinicima je prijavio da sa sobom nosi samo 8.000 evra i lični prtljag, ali je detaljnom kontrolom automobila ubrzo otkriveno da se u gepeku ispod tapacirunga nalazi velika suma deviza koje nije prijavio.

Devize u apoenima od 10, 50, 100, 200 i 500 evra bile su sakrivene u šupljini predviđenoj za rezervni točak koji je za potrebe krijumčarenja bio izbačen iz automobila.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Vozač je priznao da je novac njegov rekavši da je reč o ušteđevini, nakon čega mu je vraćen dozvoljen iznos od 10.000 evra, dok je ostatak deviza privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji će, s obzirom da se radi stranom državljaninu, biti sproveden po hitnom postupku.

Pokušaji unošenja i iznošenja neprijavljenog novca nisu retkost, mada Uprava carina Srbije neprestalno apeluje na putnike da prijavljuju svaku sumu iznad 10.000 evra što je propisani limit za iznos bez prijavljivanja.

Kada prijave novac koji nose sa sobom pri ulasku u zemlju, putnici dobijaju potvrdu da su ga prijavili i sa njom nesmetano mogu da izađu iz Srbije, ukazali su u Upravi carina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cova

    8. septembar 2017 | 16:42

    Meni nije jasno,recimo ja prijavim milionce jedno oni to uknjize kao nesto, onda jave svojim pajtasina i do kuce osta ja bez milionce a daj Boze da glavu zadrzim

  • Gery

    8. septembar 2017 | 17:30

    Ja sam u decembru nosio 90'000Fr kuci i na granici uredno novac prijavio i dobio potvrdu za taj novac. Ali iskreno receno od BG do NS sam citavo vreme bio u strahu da me nece neko presesti na putu i otet mi novac i na kraju mozda i glavu izgubiti, verujte mi rizik je, prijaviti i neprijaviti

  • @ KiKi

    8. septembar 2017 | 22:26

    E pa opameti će se turci pa preko rumunije i bugarske A onda nema putarine Pa ćarini đoka, kajaće se Srbija zbog ovog zakona Ne mrze nas drugi već mi mrzimo sebe i primoravamo druge da nas mrze Srbijo pamet u glavu sve nas je manje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA