I druga dva deteta nađena na zgarištu: Srbija je nema, ove anđele progutala je vatra

Osmomesečna Isidora, Nikola (2) i Nikolina (4) spavali su kada je požar izbio. Jedno dete pronađeno istog dana kada se nesreća dogodila

  • 0

Na zgarištu u selu Vajska pronađena su tela dvoje mališana koja su u subotu stradala u požaru koji je progutao njihovu kuću dok su spavali. Telo još jednog deteta pronađeno je istog dana kada se desila tragedija.

Tela dvoje mališana još nisu pronađena u zgarištu: Anđele je progutala vatra, cela Vojvodina zavijena u crno (FOTO)

Osmomesečna Isidora, Nikola (2) i Nikolina (4) Ramadan bili su sami u trošnoj kući kada je požar izbio. Njihov otac Zoran (43) tek što je bio otišao na posao u selo, dok je majka iskoristila trenutak da, dok još deca spavaju, obavi poslove po dvorištu. Na veliku nesreću, baš u tom trenutku iz još neutvrđenih razloga buknuo je požar u njihovom skromnom domu. Komšije su primetile dim, ali za tili čas cela kuća je bila u plamenu!

Osmomesečna Isidora, Nikola (2) i Nikolina (4) spavali su kada je požar izbio. Jedno dete pronađeno istog dana kada se nesreća dogodila, piše Srpski Telegraf.

- Požar je izbio oko pola devet ujutru. Neverovatnom brzinom zahvatio je čitavu kuću. Čim je saznao za požar, otac je dojurio iz sela biciklom, ali se do tada vatra već rasplamsala. On je pokušao da uđe u kuću razbivši prozor, ali je u tom trenutku, usled dotoka kiseonika, vatra pokuljala kroz prozor, te nije uspeo da uđe i spase svoju decu - ispričale su komšije u neverici.

Ramadanovi su siromašna porodica, ali kako pričaju meštani, složna i pristojna. Zoran povremeno radi kod preduzetnika u selu i svi ga hvale kao uzornog oca i vrednog čoveka i domaćina. Majka Marija (24) nezaposlena je. Za nju kažu da je veoma tiha žena, pažljiva komšinica i da su joj deca uvek bila uredna.

Printskrin: Youtube/Radio Televizija Vojvodine, Foto: Privatna arhiva/Večernje novosti

Meštani Vajske kažu da je ovo najveća tragedija koju i najstariji meštani pamte. - Pre nekoliko godina jedan meštanin je hicima iz vatrenog oružja ubio četiri osobe. Pre 30 i nešto godina u saobraćajnoj nesreći nastradalo je troje meštana. Ovo je svakako nešto najstrašnije - rekao je on.

Kuću u plamenu zatekao je i ujak mališana, brat njihove majke Marije.

- Sve je izgorelo za tren oka. Kada je moja sestra stigla, nije mogla da im pomogne, sve je bilo u plamenu - rekao je novinarima Miodrag Stefanović (32).

On u tom trenutku ništa nije znao o vremenu sahrane mališana.

- Ne znamo ništa dok ne bude obavljena obdukcija. Ne znam ni da li će prvo biti sahranjeno jedno dete ili svi zajedno - kazao je Miodrag.

Zoran i Marija živeli su u Bačkoj Palanci, a u Vajsku su se doselili pre godinu dana i iznajmili kuću čiji je vlasnik preminuo pre nekoliko godina, dok njegova ćerka živi u Austriji. Komšije kažu da se radi o vrednim i finim ljudima koji su uvek brinuli o svojoj deci. I za mališane kažu da su uvek bili nasmejani i razdragani.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA