Traži se zatvorska kazna za ove predsednike suda i sudije iz Pančeva, Šapca i Loznice!

Lazarev i ostali bili su uhapšeni prošlog septembra nakon čega je pokrenut krivični postupak protiv njih

  • 3

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) podnelo je optužni predlog protiv dvojice predsednika sudova u Šapcu i Loznici, sudije i još dvojice, kojom ih tereti za zloupotrebe službenog položaja i traži od suda da ih osudi na bezuslovne kazne zatvora.

OŠTETILI BUDŽET ZA MILION DINARA: Dve osobe uhapšene zbog zloupotrebe položaja

U saopštenju TOK se precizira da je optužni predlog protiv predsednika Višeg suda u Šapcu Gojka Lazareva, predsednika Osnovnog suda u Loznici Dragana Cvetinovića i sudije tog suda Olivere Lazarević kao i protiv Dragana Radivojevića iz Loznice i Dušana Dozeta iz Pančeva.

Nakon sprovedene istrage, kako se dodaje u saopštenju, utvrđeno je da postoji opravdana sumnja da su Lazarev i Cvetinović izvršili po dva krivična dela zloupotreba službenog položaja, a Lazarevićeva jedno.

Radivojeviću i Dozetu se stavlja na teret krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.

Lazarev se tereti da je kao predsednik Višeg suda u Šapcu omogućio usvajanje vanrednog pravnog leka - zahteva za ponavljanje krivičnog postupka iako za to nije bilo osnova.

Na taj način je, kako navodi TOK, omogućio da Dušan Dozet izbegne stupanje na izvržavanje kazne zatvora u trajanju od sedam meseci na koju je osuđen pravnosnažnom presudom Višeg suda Šapcu 2014. godine.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Na izvršenje navedenog krivičnog dela Lazareva su podstrekavali Cvetinović, Radivojević i Dušan Dozet, a u izvršenju dela mu je pomogla Lazarevićeva.

Takođe, Lazarev i Cvetinović se terete da su kao predsednici sudova neosnovano usvajali zahteve za odlaganje kazne zatvora osuđenim licima i time im omogućili da po nekoliko godina odlažu odlazak u zartvor, kako bi izvršenje kazne zastarilo.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je predložilo da se nakon suđenja i izvođenja predloženih dokaza svi okrivljeni osude na bezuslovne kazne zatvora, napopminje se u saopštenju.

Optužni predlog nije optužnica i ne ide sudu na potvrđivanje, već se očekuje da Specijalni sudu u narednom periodu zakaže početak suđenja - glavni pretres.

Lazarev i ostali bili su uhapšeni prošlog septembra nakon čega je pokretunt krivični postupak prtiv njih.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    22. septembar 2017 | 13:18

    A da ja kazem koju rec za Pancevce....cutanje je zlato...strpljen spasen

  • ATIMUS

    22. septembar 2017 | 16:21

    Kao da je nameštaljka....Meni je sudija zena rekla da nije vazno pravo svoina nego za presudu jak razlog .... pa i dalje sudi po srpskim sudovima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA