Milan je prvi pritekao u pomoć porodici Ljubić: Beba Dunja je bila ispod sedišta, pokrio sam je ćebetom i dao medicinskoj sestri

- Naišao sam bukvalno pola minuta nakon nesreće i nisam video šta se tačno desilo, samo video da kola stoje i stao sam i upalio farove ka njima - kaže Milan Cvetković

  • 18

Milan Cvetković iz Prokuplja prvi je došao na mesto saobraćajne nesreće kada su stradale Jovana (27) i šestomesečna Dunja Ljubić i na licu mesta zatekao jeziv prizor.

Beba stradala u stravičnom sudaru sahranjena pored svoje mame: Prokuplje je nemo, smrtna tišina teža od bilo kog jauka (FOTO)

- Naišao sam bukvalno pola minuta nakon nesreće i nisam video šta se tačno desilo, samo video da kola stoje i stao sam i upalio farove ka njima. U daljini sam primetio beli kombi kako se udaljava. Istrčao sam iz kola i shvatio da su povređeni i prvo sam izvukao Dragišu, koji mi je bio najbliži - kaže Milan Cvetković.

U tom trenutku, kako svedoči Cvetković, je stao i jedan kamion, pa zatim i jedno vozilo u kojem su bile dve medicinske sestre.

- Zajedno smo pokušavali da izvučemo povređene, ja i jedna medicinska sestra. Video sam bebu ispod suvozačevog sedišta, a ćebe na zadnjem sedištu pa sam je pokrio i dao toj sestri. Pomogli su koliko su mogli i ljudi iz kamiona i izvukli smo i dečaka - kaže Cvetković, koji još uvek ne može da se smiri.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug, Facebook/Jovana Ljubic, Profimedia/Corbis

Na kraju je naišla policija i dva vozila Hitne pomoći.

- Tada sam potrčao niz auto-put i na nekih kilometar odatle video beli kombi koji je bio parkiran. Unutra je čovek plakao - kaže on.

I danas na sahrani, kada ga je Dragiša Ljubić video, emocije su nadjačale obojicu muškaraca.

Podsetimo, Dragoljub J. (45) uhapšen je zbog sumnje da je pijan kombijem kod Aleksinca udario otpozadi u automobil u kojem se nalazila četvoročlana porodica Ljubić iz Prokuplja. Jovana Ljubić (27) i njena šestomesečna ćerka su poginule, a lekari se bore za život njenog trogodišnjeg sina i supruga Dragiše (27).

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    3. oktobar 2017 | 20:22

    Bice minusa al nema veze. Nas zakon je katastrofa, ako neko pod uticajem alkohola,sa neregistrovanim vozilom ili bez vozacke ucestvuje u nesreci ne treba utvrdjivati prvenstvo prolaza i slicno taj tu nije smeo da bude i kriv je apsolutno. Dal neko ima 0,4 alkohola ili 2,5 treba da bude ita kazna jer sa ne sme da ucestvuje u saobracaju. Pijandure i divljaci nam pobise decu.

  • Ivana

    3. oktobar 2017 | 21:38

    Lepo je meni govorio tata:"Sine na tudjim greskama se ucis". Zato nikog ne osudjujem ni gresnog ni kriminalca ni lošu osobu, svako bira svoj put ako ne mozes pomoci nemoj da mu odmazes. Tuga je prevelika kad se ovako nesto dogodi. Ne osudjujem ni coveka koji ih je udario sam ce on sebi suditi al mirno nikad nece spavati.

  • micko

    3. oktobar 2017 | 19:42

    Citajte ovo pijandure i alkosi !Ubice za volanom u prevodu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA