Trovanje đaka u beogradskim školama: Tužilaštvo traži pritvor od 30 dana za vlasnika keteringa

Paunović je uhapšen u utorak uveče, nakon što su inspektori zapečatili prostorije njegove firme

  • 14

Branislav Paunović, vlasnik firme "Ketering end bejk" koji je uhapšen zbog sumnje da se 149 đaka iz šest osnovnih škola otrovalo špagetama koje im je ova firma dostavila, dao je juče iskaz u Prvom osnovnom tužilaštvu u kom je negirao svoju krivicu.

Šta nam deca jedu? Čija je odgovornost trovanje učenika i ko kontroliše hranu koja se dostavlja vrtićima i školama? (FOTO)

Prema nezvaničnim informacijama, on je izneo odbranu u kojoj je objasnio zašto smatra da nije kriv za krivično delo proizvodnje i stavljanja u promet škodljivih namirnica.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo da se Paunoviću odredi pritvor do 30 dana, kako ne bi uticao na svedoke protiv njega, prenosi "Blic".

Podsećamo, Paunović je uhapšen u utorak uveče, nakon što su inspektori zapečatili prostorije njegove firme "Ketering end bejk".

On je pre hapšenja rekao da hranu od koje se jelo sprema dobavlja legalno od dobavljača koji imaju Hasap standard, te da veruje da su zaražene neke od namirnica koje se ne obrađuju termički već se pripremaju sveže.

U međuvremenu, Gradski zavod za javno zdravlje je uradio analizu hrane, u kojoj je utvrđeno prisustvo stafilokoka, bakterija koje izazivaju dijareju i povraćanje.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jablan

    5. oktobar 2017 | 19:34

    Pa zar nemamo Srpsku rec za mego mora ketering !?Pa cak i ime firme je na engleskom.Sta je bre sa ovim ljudima jel ovo srbija ili Amerika???

  • VOTA

    5. oktobar 2017 | 19:47

    Deca se otrovala spagetama koje su spremljene dan ranije.Gde se drzi to ne sprema se deset obroka nego na hiljade I zasto se takve stvari spremaju dan ranije.

  • Miloje Bubanja

    5. oktobar 2017 | 19:26

    moze pomoc,sta je to ketering ili keteringa,prvi put cujem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA