Predsednik suda u Nišu izbegao suđenje: Iako je falsifikovao isprave i vozio pijan, uplatio je samo prilog u humanitarne svrhe

Za ovakve prekršaje propisane su kazne zatvora od 30 dana

  • 16

Predsednik niškog Privrednog suda Božidar Stanković (60), protiv koga je podneta krivična prijava zbog falsifikovanja isprave jer je 1. jula ove godine zatečen za volanom automobila na kojem su bile tuđe tablice, obavezan je da plati 100.000 dinara u humanitarne svrhe, kako mu ne bi bilo suđeno.

Predsednik niškog Privrednog suda vozio pijan s LAŽNIM TABLICAMA

On je iskoristio institut oportuniteta propisan Krivičnim zakonikom koji predviđa da javni tužilac može odložiti krivično gonjenje za dela za koje je predviđena novčana ili kazna zatvora do pet godina, ako osumnjičeni prihvati da ispuni određene obaveze među kojima je i humanitarna uplata.

Stankovića je saobraćajna policija zaustavila u ulici 7. jula u Nišu tokom rutinske saobraćajne kontrole. Na osnovu dokumentacije, ustanovljeno je da tablice na "pežou 307" koji je vozio, pripadaju automobilu iste marke koje je izgorelo pre nekoliko meseci, a bilo je vlasništvo njegove supruge.

Foto: Telegraf

Nakon tog incidenta, Stanković je kupio drugo vozilo, ali umesto da ga registruje, na njega je samo prebacio tablice sa uništenog automobila.

Kako saznajemo, predsednik suda nije osporavao da je upravljao vozilom sa tuđim tablicama, ali se branio da nije mogao da ga registruje jer je sa prodavcem, inače svojim pašenogom, Bojanom Cvetkovićem, imao nesuglasice.

Foto: Telegraf

Takođe, isticao je da sporni "pežo 307" retko vozi, te da nije ni razmišljao o tablicama koje su na njemu dok ga policija nije zaustavila.

Međutim, s obzirom na to da je policija ustanovila da je Stanković u mometnu saobraćajne kontrole u krvi imao 0.9 promila alkohola, kao i da je vozilo bilo neregistrovano, protiv njega su podnete i dve prekršajne prijave po kojima Prekršajni sud još nije doneo odluku.

Daljinac

(D.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sveto

    25. oktobar 2017 | 22:30

    Ne zna se ko su veći kriminalci ,sudije ili ovi kojima sude

  • Vlada

    25. oktobar 2017 | 21:56

    Bruka i sramota sta se radi

  • Igor

    26. oktobar 2017 | 09:37

    Palili mu auto vozi sa falsifikovanim tablicama uzima mito i posten sudija...... Poceo sam da verujem da je Maca Diskrecija nevina.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA