≫ 

Nikakve eksplozije u topionici u Boru nije bilo: Netačna priča plasirana u medijima (FOTO) (VIDEO)

- Evo nas na licu mesta, kod konvertora broj 4 koji, kao što vidite, radi normalno - rekao je Ivan Najdenov, rukovodilac radne jedinice konvertori-rafinacija

  • 15

Informaciju da se u borskoj topionici dogodila eksplozija, koju su pojedini mediji, ističući reči "eksplozija" i "snažna detonacija" u naslovu, objavili danas, rukovodstvo Topionice i Rudarsko-topioničarskog basena Bor najoštrije je demantovalo.

Eksplozija u topionici u Boru!

- Evo nas na licu mesta, kod konvertora broj 4 koji, kao što vidite on radi normalno – rekao je dr Ivan Najdenov, rukovodilac radne jedinice konvertori-rafinacija u borskoj Topionici.

Foto: Telegraf

- Ovde smo da demantujemo priču koja se danas pojavila u sredstvima informisanja, a to je najbolje uraditi sa lica mesta. Ovde nema nikakvih problema, proces proizvodnje teče sasvim normalno, niko nije povređen, nema nikakve materijalne štete i konvertor broj 4 radi uobičajeno. Apsolutno nikakvog zastoja u topionici nije bilo i priča koju su mediji danas plasirali jednostavno nije tačna – izjavio je Najdenov.

Uz molbu da mediji, pre nego što objave neku informaciju, provere sa rukovodstvom RTB-a saznanja do kojih su došli na ovaj ili onaj način, generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski je rekao:

Foto: Telegraf

- Ovo je topao proces, iskričenje iz konvertora se dešava svaki čas i normalna je pojava prilikom topljenja bakra. Ne smemo dozvoliti da se u medijima zloupotrebljava nešto što je potpuno uobičejana stvar, moramo pokrenuti krivične postupke protiv onih koji su izazvali ovakvu situaciju u javnosti – izjavio je Spaskovski.

Pojedina sredstva informisanja objavila su danas da se u borskoj Topionici dogodila eksplozija u kojoj nije bilo povređenih, ali je materijalna šteta velika.

Pogledajte video:

Daljinac

(G. T. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leontina

    12. novembar 2017 | 18:27

    Izgleda da je smenjeni upravnik, koji je nezadovoljan svojom smenom, pokusavao laznim optuzbama i ucenom da sebe vrati na polozaj koji je bio.

  • marmelada

    12. novembar 2017 | 18:50

    Do nikakve eksplozije u Topionici nije doslo! Ovo je inace izmislio bivsi upravnik Topionice koji je smenjen zbog loseg rukovodjenja pogona. Topionica radi punim kapacitetom i sve je u najboljem redu! A snimatelju da porucim da lose snima , jer da je nesto eksplodiralo i on bi otisao u vazduh sa telefonom zajedno!

  • Jelenko

    12. novembar 2017 | 18:32

    Istina brzo izlazi na videlo. Smenjeni upravnik nezadovoljan svojom smenom optuzuje menadzment RTB-a za nesrecu koja se nije ni desila. Ljudi ovo je topao proces, iskricenje iz konvertora se desava svaki cas i normalna je pojava prilikom topljenja bakra. Ne sme se dozvoliti da se u medijima zloupotrebljava nesto što je potpuno uobicajna stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA