Pravi ubica poštara u Zemunu još na slobodi: Čovek uhapšen zbog ubistva pušten iz pritvora, sada tuži državu

Poštar Sreten Anđelković ubijen je 25. decembra 2002. godine

  • 1

Zbog neosnovanog lišavanja slobode, držanja u pritvoru, duševnih patnji i bolova koje je pretrpeo, Milan Dobrić (59) koji je uhapšen zbog sumnje da je pre 15 godina brutalno ubio poštara Sretena Anđelkovića (54) u Zemunu, presavio je tabak i rešio da tuži državu. On je pre dva dana pušten na slobodu jer protiv njega nema dokaza da je počinio ovo delo, pišu Novosti.

Rasvetljen zločin star 15 godina: Uhapšen ubica poštara u Beogradu!

Dobrić je uhapšen krajem septembra zbog sumnje da je 25. decembra 2002. sa dva hica iz pištolja usmrtio Sretena Anđelkovića. Ubistvo se dogodilo u ulazu stambene zgrade u Prvomajskoj ulici u Zemunu, kada je nepoznati muškarac prišao poštaru s leđa i pucao mu u vrat i leđa.

Branilac Milana Dobrića, advokat Dalibor Katančević kaže za "Novosti":

- Dobrićevo hapšenje bilo je najavljivano kao spektakularno rasvetljavanje zločina starog 15 godina. U međuvremenu, međutim, dogodio se veliki obrt u slučaju. Dobrić je pušten iz pritvora pre nekoliko dana, a ceo postupak protiv njega je obustavljen zbog nedostatka dokaza. Zbog neosnovanog hapšenja i pritvaranja, kao i svega što je pretrpeo tokom poslednja dva meseca, rešio je da tuži državu i naplati svu nematerijalnu i materijalnu štetu  - kaže Katančević.

Foto-ilustracija: Pixabay

Koliku će naknadu tražiti od države Dobrić i njegov advokat zasad ne žele da iznose javno. Međutim, reč je o više desetina hiljada evra!

- On je priveden bez i jednog jedinog dokaza. Jedino što ga je, navodno, teretilo, jeste otisak njegove ruke u zgradi u kojoj je poštar opljačkan i ubijen. Ali, tu je i činjenica da Dobrić živi u toj zgradi i da je normalno da na vratima, gelenderima i zidovima postoje njegovi, kao i otisci ostalih stanara.

Poštar Sreten Anđelković ubijen je 25. decembra 2002. Motiv je bila pljačka, jer je u torbi nosio 232.000 dinara za penzije. Nesrećnom čoveku je oteta torba, a zatim je upucan sa dva hica.

Komšije u Prvomajskoj ulici u Zemunu, gde se dogodila tragedija, tvrdile su da je napadač zadržao vrata koja su otvorena poštaru kada je pozvonio na interfon. Krenuo je za njim u ulaz, a onda ga napao. Pljačkaš je zatim pobegao sa poštarevom torbom i novcem ka naselju Sava Kovačević u Zemunu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dominator

    20. novembar 2017 | 03:31

    I treba da tuži državu da naplati nesposobnost policije i dr organa. Užas gde živimo,užas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA