Uhapšeni Crnogorci u automobilu Nikole Pekovića priznali posedovanje pištolja i kokaina, ostaju u zatvoru

Radojko Tomašević radi u Pekovićevom obezbeđenju, dok je Goločevac navodno blizak klanu Darka Šarića

  • 5

Osumnjičeni državljani Crne Gore Radojko Tomašević (35) i Ivan Goločevac (30), koji su uhapšeni u "audiju A4" bivšeg košarkaša Nikole Pekovića, na saslušanju pred tužiocem priznali su posedovanje pištolja i kokaina.

Hapšenje u Beogradu: U automobilu Nikole Pekovića pronađena droga i oružje

Njima je nakon priznanja određen pritvor do 30 dana. Iako su obojica priznala krivična dela, pritvor im je određen zbog mogućeg bekstva, jer nisu državljani Srbije.

- Obojica su priznala krivična dela. Tomašević je priznao za pištolj, a Goločevac za revolver i 0,25 grama kokaina koji je bio namenjen ličnoj upotrebi, i verovatno ćemo ići na sporazum o priznanju krivice. Ni jedan od njih dvojice nije hapšen ranije - kratko je rekao za "Blic" advokat Igor Tomić, branilac obojice osumnjičenih državljana Crne Gore.

Tomašević i Goločevac, koji su rodom iz Bijelog Polja, odnosno Pljevalja, nisu hapšeni, niti dovođeni u vezu sa kriminalnim aktivnostima u svojoj domovini - Crnoj Gori. Goločevac je trenirao košarku, nastupao je za timove u Crnoj Gori, ali je njegovu sportsku karijeru prekinula povreda.

Njih dvojicu je uhapsila beogradska policija u automobilu "audi A4", američke registracije, inače vlasništvo bivšeg NBA košarkaša i doskorašnjeg direktora KK Partizan Nikole Pekovića.

Foto: Marko Todorović

Prilikom pregleda vozila, u posebno prepravljenoj pregradi nađeni su revolver "ruger", pištolj "golan" izbrušenih fabričkih brojeva i više komada municije za pištolj različitog kalibra, kao i kesica kokaina.

Operativna saznanja policije govore da Radojko Tomašević radi u Pekovićevom obezbeđenju, dok je Goločevac navodno blizak klanu Darka Šarića, čiji je rođeni brat Duško inače kum Nikole Pekovića.

Proslavljeni košarkaš se nije oglašavao posle privođenja dvojice muškaraca i nalaženja oružja i droge u automobilu koji se vodi na njega.

"Pozajmljuju" automobile

Peković nije jedini srpski sportista koji je "pozajmio" luksuzni automobil, nakon čega su vozač i saputnici uhapšeni.

Naime, početkom septembra u Beogradu je "bentli", čiji je vlasnik bivši fudbaler Ivica Dragutinović, presekao kolonu u kojoj je bilo vozilo predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Skupoceni "bentli" je vozio Luka Radulović, a u kolima su bila još dvojica mladića, odranije poznata policiji, i navodno je trebalo da sipaju gorivo. Radulović je nedavno ponovo uhapšen zbog droge.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    26. novembar 2017 | 20:57

    Ovi Crnogorci u Srbiji il' su direktori il' kriminalci. Ni jedan pošten.

  • Zis

    27. novembar 2017 | 15:03

    Treba hitno ali hitno uvesti vize Crnogorcima !!!!

  • baradja

    27. novembar 2017 | 14:23

    Samo se zato i školuju i ovako diplomiraju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA