Ubici komšije iz Golupca određen pritvor: Preti mu do 15 godina zatvora

Nakon odluke o pritvoru, donete kako ne bi uticao na svedoke, Zoran je iz požarevačke bolnice prebačen u bolnicu beogradskog Centralnog zatvora

  • 5

Zoranu Joviću (41) iz Miljevića određen je jednomesečni pritvor i protiv njega je podneta krivična prijava zbog sumnje da je ubio Dejana Jovanovića (47) iz Mrčkovca kod Golupca, zbog čega mu preti kazna do 15 godina zatvora, pišu Večernje novosti.

Ubio prijatelja Dejana jer ga je sprečio da izvrši masakr: Preživeo je rat, a završio kao kolateralna šteta jedne ljubavne drame (FOTO)

On se tereti i za nezakonito nošenje oružja i zbog toga bi mogao da robija 12 godina.

Nakon odluke o pritvoru, donete kako ne bi uticao na svedoke, Zoran je iz požarevačke bolnice prebačen u bolnicu beogradskog Centralnog zatvora, jer se oporavlja od posledica ranjavanja.

Pogodio ga je hitac iz pištolja kada je posle počinjenog zločina otišao u Kučevo da ubije i supruga svoje ljubavnice Lidije M. Međutim, da bi ga sprečila u toj nameri, ona se s njim otimala oko pištolja i tada je Zoran slučajno povukao oroz i sebe ranio u stomak.

Lidija M. nije pritvorena, niti osumnjičena, jer je "parafinskom rukavicom" utvrđeno da je oroz povukao Zoran, a ne ona. Pre ovog samoranjavanja, Zoran je usmrtio Dejana u njegovoj "tojoti" zbog, zasada, nepoznatog motiva. Pretpostavlja se da je to učinio jer je Dejan odbio da ga vozi u Kučevo, jer nije hteo da mu pomogne u planiranom zločinu. Nakon ubistva, on je Dejanovo telo prebacio na mesto suvozača, a potom ga odvezao i ostavio na deponiji u selu Srpce.

Brat ubijenog Dejana Jovanovića pokazuje gde je pronađeno telo Foto: Telegraf

Obdukcijom tela utvrđeno je da je Dejan pogođen jednim hicem u slepoočnicu, usled čega je izdahnuo na licu mesta.

Ubistvo je počinjeno iz pištolja CZ 7-62 mm, koji je Zoran nekoliko dana pre zločina ukrao od svog komšije. Pošto se bude potpuno oporavio, on će biti saslušan u prisustvu advokata koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti.

Dejan Jovanović Foto: Privatna arhiva

Zoran je već bio osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva policajca u Makedoniji i tu kaznu je izdržao. Pre samo dva meseca izašao je sa trogodišnje robije, jer je namerno zapalio jednu kuću u Miljeviću.

Daljinac

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIN

    30. novembar 2017 | 12:16

    Kojih bre 15 godina ubio sa predumisljajem.40 minimum

  • kamy

    30. novembar 2017 | 19:07

    Povratnik, samo dozivotna. Zar treba jos neko da plati glavom da bi zavrsio na dozivotnoj?

  • Golupcanka

    30. novembar 2017 | 15:41

    15.god.zatvora,pa zbog dobrog vladanja izadje za 9 ili 10.,pa ubije opet.Realno je 40 god .bez mogucnosti pomilovanja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA