Oporavlja se dečak iz Leskovca koga je udarila struja dok je stajao pored novogodišnjih ukrasa: Uskoro ga puštaju na kućno lečenje

Leskovačko Osnovno javno tužilaštvo još zvanično nije dobilo predmet

  • 2

Opšte stanje osmogodišnjeg dečaka, koji je u nedelju preživeo strujni udar kraj novogodišnjih 3D ukrasa u centralnom gradskom parku u Leskovcu, dobro je i on će uskoro biti pušten na kućno lečenje. U međuvremenu, policija prikuplja informacije kako bi Osnovno javno tužilaštvo ocenilo ima li u ovom slučaju elemenata nekog krivičnog dela, pišu Novosti.

Dečaka (8) udarila struja dok se slikao pored novogodišnje rasvete u Leskovcu: Bez svesti hitno prevezen u bolnicu

U Službi pedijatrije leskovačke Opšte bolnice je rečeno da su povredama po koži u vidu opekotina zahvaćene sitne površine dečakovog tela koje su odmah, po prijemu, sanirane.

- Dečak se oseća dobro i u dobrom je opštem stanju, a s obzirom na to da nije potrebna dalja terapija, on će u sredu biti pušten kući - kazala je dr Mirjana Miljković, načelnik Službe pedijatrije ovdašnje Opšte bolnice.

Leskovačko Osnovno javno tužilaštvo još zvanično nije dobilo predmet, ali je na osnovu usmenog obaveštenja od policije zatražilo da prikupi sve neophodne informacije.

Foto: jugmedia.rs

- Tek nakon toga možemo odlučivati ima li elemenata za neko krivično delo ili ne - kaže Renata Cvetanović, osnovni javni tužilac, pišu Novosti.

Još se pouzdano ne zna kako je i pod kojim okolnostima dečak došao u kontakt sa strujom. U parku je bio sa majkom. Čuo se vrisak, a dete, koje se slikalo u svetlećem 3D iglou, je zatečeno u besvesnom stanju. Lekari su konstatovali lakše povrede na uhu i vratu i opekotine na desnoj ruci i butini desne noge.

UPOZORENjE

Nadležni iz gradskog JP "Urbanizam i izgradnja" su izvođaču radova naložili da obavi sve neophodne provere, nakon čega će 3D figure, isključene posle incidenta, ponovo početi da svetle. Oni kažu da će, pošto se to ispostavilo kao potrebno, na ovom mestu postaviti i upozorenje da rasveta ima dekorativnu funkciju i da ne služi za igru.

Daljinac

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA