Pamtim svaku ranu koju su mu naneli, Dragan je bio neprepoznatljiv: Sestra ubijenog navijača Vojvodine očajna jer tužilaštvo ćuti godinu dana

- Na snimku se vidi da Steva pomahnitalo juriša, DNK na palici je Stevin, na svim snimcima se vidi da je on ubio mog brata i opet nema osnova za podizanje optužnice - kaže Jelena

  • 14

- Kažu vreme leči sve. Ne, nije tačno. Sve teže i teže je i bol je sve jača. Prosto ne možeš da veruješ da postupak protiv ubice mog brata još nije pokrenut: pored toliko dokaza, pored DNK nalaza na palici i pored video-snimaka - priča Jelena, rođena sestra Dragana Jovanovića Gidre iz Novog Sada, koji je ubijen pre godinu dana u kafanskoj tuči. Jovanović je bio jedan od vođa navijača grupacije "G3" FK Vojvodine.

KO TO UBIJA PO NOVOM SADU? 365 dana pakla - oni su pali na usijanom vojvođanskom asfaltu (FOTO)

Tada je nastradao i Dario Roklicer (29), bivši kik-bokser i pilot. Stevan Josić (34), zvani Sima Strahota, osumnjičeni za ubistvo, uhapšen je nekoliko sati posle zločina. Ni posle godinu dana od ubistva suđenje nije počelo, a optužnica koja je podignuta u junu još nije pravosnažna.

Tog 21. decembra 2016. godine Gidra je izašao sa Dariom i još dva druga u "Moju kafanicu". Kad su napuštali lokal, izbila je tuča između Darija i šefa obezbeđenja Stevana Josića. Iako je bio na štakama, Dragan se vratio ispred lokala.

U tom trenutku, članovi obezbeđenja izneli su mrtvog Darija iz lokala.

Gidri je prišao jedan od članova obezbeđenja i udario ga pajserom u glavu. Dragan je pao, a onda su otrčali do kola i doneli šest palica, kojim su ga udarali po glavi.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je rešenje Višeg suda, kojim je optužnica bila potvrđena, i predmet je pre desetak dana vraćen Višem sudu na ponovno odlučivanje.

- Veoma sam razočarana. Davala sam bratu godišnjicu, a suđenje ne da nije počelo, nego se oni igraju optužnicom. A sve je čisto kao suza. Toliko ima neslaganja u njihovim izjavama da je to sramotno. Na snimku se vidi da Steva pomahnitalo juriša, DNK na palici je Stevin, na svim snimcima se vidi da je on to radio i opet nema osnova za podizanje optužnice - kaže Gidrina sestra i dodaje da hoće da se istera pravda i za ubijenog Daria Roklicera.

- Kako gledam na ubistvo moga brata, tako gledam i na Darija - kaže ona.

Dok je telo njenog brata bilo na obdukciji, tražila je da ga vidi.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Htela sam da vidim svaku njegovu ranu, da zapamtim svaki udarac koji je dobio. Na šta su moj brat i Dario ličili, to je neopisivo. To rečima ne može da se opiše. Krvnički je blaga reč šta su oni njemu uradili. Moj brat je bio neprepoznatljiv. Nikada tu sliku neću zaboraviti, pamtim svaku ranu koju su mu naneli - kaže ogorčena sestra.

Pored Steve Josića, koji se tereti za teško ubistvo, optužnica je podignuta i protiv Miroslava Knežića (32) zbog pomoći učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, kao i protiv Petra Radovića (34), Mileta Nikolića (41), Vladimira Kezmića (33), Borislava Čolovića (26) i Andrea Čizmića (32) zbog učestvovanja u tuči.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žika motika bije ko patika

    25. decembar 2017 | 08:57

    Koga bre više briga za ovaj ološ, po ceo dan se samo o njima piše, pa imamo li mi pisce, glumce, neke istaknute ličnosti al po dobru ne po zlu. Dosta vise o ovim zlotvorima.

  • Limeni

    25. decembar 2017 | 12:24

    Gidra je bio kriminalac.I realno je bilo da zavrsi tako kako je zavrsio.Medjutim, sa druge strane Sima mora da bude optuzen za ubistvo.Krvnik mora biti kaznjen za zlocin koji je ucinio bez obzira kakav je bio Gidra.Tako da podrzavam sestru Gidre.Jer ako Sima izadje na slobodu sutra ce tako nekog nevinog gosta neke kafane da ubije.Jer ocigledno je da Sima Strahota ima teske psihicke probleme.

  • rade

    25. decembar 2017 | 09:21

    Bitna je pravda da se na cistac istera a i da oni koji su ucestvovani u zlocinu budu adekvatno sankcionisani.Drzava i pravosudje moraju da teraji nasilnike ako zele da smanje kriminal i nasilje u suprotnom postaju idoli mladima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA