≫ 

Velika akcija srpske policije: Uhapšeno 30 osoba zbog korupcije

Policija je razotkrila i uhapsila i osam članova organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče da su od januara 2016. do juna 2017. godine, kroz simulovane poslove, „izvukli“ iz preduzeća sa teritorije Srbije više od milijardu i četiristotine miliona dinara i tim firmama omogućili utaju poreza od 200.000.000 dinara

  • 4

Pripadnici policije u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija uhapsili su 30 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2010. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela, kojima su budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica oštetili za oko 21,5 miliona evra.

Uhapšeni policijski i carinski službenici: Dozvoljavali unos robe u Srbiju bez kontrole

Akcije suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, sprovedene su na teritoriji policijskih uprava Čačak, Beograd, Zrenjanin, Požarevac, Smederevo, Jagodina i Novi Pazar, saopštio je MUP.

Policija je razotkrila i uhapsila i osam članova organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče da su od januara 2016. do juna 2017. godine, kroz simulovane poslove, „izvukli“ iz preduzeća sa teritorije Srbije više od milijardu i četiristotine miliona dinara i tim firmama omogućili utaju poreza od 200.000.000 dinara.

Među uhapšenima su i bivše odgovorno lice Apoteke Pančevo, bivši funkcioner „Jugobanke“ AD Kosovska Mitrovica, članovi kreditnog odbora za pravna lica ''Srpske banke'', više odgovornih lica i zaposlenih u različitim privrednim društvima.

Takođe, policija je podnela i krivične prijave u redovnom postupku protiv 43 osobe, među kojima su tri policijska službenika, 10 carinskih službenika, advokat, odgovorno lice Ustanove Gitarijada Zaječar, odgovorna lica Koncerna „Farmakom M.B. Šabac“, navodi se u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA