≫ 

Carinik na aerodromu zamolio momke iz Rume da otvore kofer. Pored ličnih stvari, unutra su bile ČETIRI BOCE SMRTI (FOTO)

Često se na aerodromu dešavaju zaplene, ali ovako nešto skoro nismo čuli a ni videli

  • 26

Čini se da su carinski službenici navikli na različite "sumnjive pošiljke". Ipak, taman kada pomisle da ništa više ne može da ih iznenadi, dogodi se nešto zaista neverovatno.

Carinik je rekao suvozaču da otvori kasetu. Bila je prazna, ali je Turčin mahnito stiskao servisnu knjižicu. Minut kasnije je uhapšen! (FOTO) (VIDEO)

Odavno je poznato da putnike sa dalekih destinacija po uzimanju prtljaga zaustave na izlazu iz carinske zone i upitaju da li imaju nešto da prijave i da li nose nešto ilegalno. U 99 odsto slučajeva odgovor je "ne", a u velikom broju upravo ti koji kažu "ne" imaju, ako ne nešto nelegalno, bar više od dozvoljenog broja flašđša alkohola, cigara ili sličnih stvari.

U sredu, 24. januara 2018. godine, na aerodromu "Nikola Tesla", dogodila se neverovatna zaplena: carinici su sprečili dva pokušaja krijumčarenja egzotičnog azijskog napitka u kome se nalaze škorpija i zaštićena vrsta azijske vodene zmije.

Četiri flaše pića u koje je uronjena zaštićena vrsta zmije koja u ustima drži škorpiju otkrivene su detaljnim pregledom prtljaga dvojice putnika pristiglih iz Kambodže.

Foto: Uprava carina

Ta dva 40-godišnjaka iz Rume su se vraćala sa turističkog putovanja gde su, kako su sami rekli, na lokalnoj pijaci kupili ove „suvenire“.

Turisti, međutim često zaboravljaju da zaštićene vrste životinja i biljaka ne mogu da se prenose preko granice bez posebne dozvole. Nakon što su posumnjali da se u egzotičnom piću nalazi zaštićena vrsta zmije „Xenochrophis piscator“, carinici su konsultovali inspektore Grupe za CITES Ministarstva zaštite životne sredine koji su to potvrdili.

Foto: Uprava carina

Kako nisu imali neophodnu dozvolu, putnicima su flaše sa spornim napitkom privremeno oduzete i predate inspektorima nadležnog ministarstva.

Podsećamo da na aerodromu ovakvi slučajevi nisu retkost, jer se u azijskim zemljama pomenuto piće smatra tradicionalnim eliksirom koji služi kao afrodizijak, ali se koristi i za ublažavanje reumatskih tegoba.

Pogledajte kako carinici vade cigarete iz krova kamiona:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Живојин

    24. januar 2018 | 16:42

    Пустите људе нека иду кући .

  • Vlada

    24. januar 2018 | 16:50

    I taj carinik nema dusu

  • Olivera

    24. januar 2018 | 18:33

    Boze me sacuvaj pa ove flase se tamo stvarno kupuju kao suveniri, kako bre krijumcarenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA