Četvorica Beograđana uhapšena zbog pranja novca i utaje poreza

Sumnja se da su njih četvorica izvršili krivično delo pranje novca tako što su, u istom vremenskom periodu

  • 0

Policija u saradnji sa Poreskom upravom, uhapsili su po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca, dok se jedan od uhapšenih sumnjiči i za poresku utaju.

Oštetio državu za više od 10 miliona: Uhapšen Novosađanin koji nije plaćao porez

Policija je uhapsila Beograđane D. L. (46), D. S. (65), I. L. (41) i N. G. (40).

Osumnjičeni D. L. se tereti da je, pored pranja novca, izvršio i krivično delo poreska utaja, tako što je, u periodu od 2014. do 2017. godine, izbegao plaćanje poreza, PDV-a i poreza na dohodak u ukupnom iznosu od 20.535.701 dinar.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Takođe, sumnja se da su njih četvorica izvršili krivično delo pranje novca tako što su, u istom vremenskom periodu, u nameri da prikriju nezakonito stečen novac poreskom utajom, sredstva uplaćivali na račune fizičkih lica, koja sa osumnjičenim D. L nisu imala nikakav poslovni odnos.

Novac su, kako se sumnja, koristili za plaćanje usluga dobavljačima za izvođenje građevinskih radova na stambenim objektima na teritoriji Beograda i na taj način novac od poreske utaje ubacili u legalne novčane tokove.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA