≫ 

Pušteni policajci koji su bili u pritvoru zbog ubistva Olivera Ivanovića

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, ispred kancelarije svoje građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda"

  • 9

Dvojica policajaca srpske nacionalnosti Ž.J. i D.M koja su privedena nakon ubistva Olivera Ivanovića puštena su na slobodu, javljaju prištinski mediji.

Policajci uhapšeni zbog ubistva Olivera Ivanovića srpske nacionalnosti

Kosovski tužilac Šućri Sulja izjavio je da je odluka suda "neočekivana" i najavio je žalbu. Tužilaštvo je za uhapšene policajce tražilo jednomesečni pritvor.

Prema pisanu portala "Kossev", sumnja se da su policajaci uzela čauru sa mesta ubistva lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" i da je nisu predali zajedno sa drugim dokazima.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Policajci su pripadali Policijskoj stanici Severna Mitrovica i oni su suspendovani do okončanja istrage.

Do hapšenja je došlo po nalogu Osnovnog suda u Mitrovici i tokom pretresa kod pritvorenih je pronađen jedan pištolj TT sa dva šaržera sa devet metaka.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, ispred kancelarije svoje građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda". Prema podacima sa obdukcije, Ivanović je pogođen sa šest metaka iz "duge devetke", a nedaleko od mesta ubistva pronađeno je zapaljeno vozilo.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je odmah da je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se Srbija prema tom aktu tako i odnositi, kao i da Srbija zahteva da učestvuje u istrazi ubistva Ivanovića, ali su kasnije prištinski zvaničnici odbacili tu mogućnost, navodeći da će samo razmenjivati informacije o slučaju sa srpskom stranom.

Podsećamo, Ivanović je ranije izjavio da se plaši mogućeg atentata, dok je za "Vreme" izjavio da na Kosovu postoji neverovatan osećaj ugroženosti i straha kod naroda. Kako je naveo, "ljudi se ne boje Albanaca, nego Srba, lokalnih kabadahija i kriminalaca koji se voze u džipovima bez tablica, a policija ne reaguje".

Osim toga, Ivanovićeva supruga je nakon ubistva izjavila da se "zna ko je to uradio".

Uskoro opširnije...

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar. Mड़ञणम

    12. februar 2018 | 23:13

    Jako zanimljivo u momentu ubistva mediji preneli da su se u blizini nalazila dva policajca sada jedan nakon ubistva uzeo cauru, zasto mu je trebala za suvenir ili sta vec i nakon toga pusteni bez odredjivanja pritvora. Saradnja kps i Srbije stvarno na zavidnom nivou.

  • mile

    12. februar 2018 | 21:47

    Nemoj te mi zameriti zivim u nemackoj 47g. Ovde postoji neka kultura ponasanja u saobracaju a kad dodjem u Sbiju ili Hrvatsku Auto se koristi kao oruzje vecina srlja nema se obzira prema drugome ja sam tu ko su ovi drug jednostavno fali strpljenje.

  • Toni

    13. februar 2018 | 10:16

    Istrebicemo se medjusobno. Nikad veca mrznja i klasna razlika nije bila na ovim prostorima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA