≫ 

Stravična saobraćajka kod Aleksinca: Među povređenima i dete (FOTO)

Od siline udarca leva strana "opela" je potpuno smrskana

  • 0

Četiri osobe od kojih jedna teško, povređene su danas oko 14.10 sati u saobraćajnoj nezgodi u selu Gornja Toponica u ulici Stevana Sinđelića u visini broja 40.

Pravo čudo je spasilo tri žene u Aleksandrovcu kada je kamion udario u njihova kola, jer je vozač zaboravio da povuče ručnu (FOTO)

Do nezgode je došlo kada je četrdesetčetvorogodišnji Nišlija A.Ž. (44) upravljajući "opel vektrom" idući iz pravca Aleksinca izgubio kontrolu nad automobilom i direktno se sudario sa "reno meganom" niških registarskih tablica koji mu je dolazio u susret.

Od siline udarca leva strana "opela" je potpuno smrskana, a vozač je ostao zarobljen u gomili zgužvanog metala zbog čega je Hitna pomoć zatražila asistenciju vatrogasaca. Oni su isekli karoseriju automobila i izvukli povredjenog čoveka a Hitna pomoć ga je prebacila do Kliničkog centra.

Foto: Telegraf

Saša Milutinović, šef dežurne ekipe niške Hitne pomoći je saopštio da su intervenisala dva medicinska tima.

- Obavešteni smo da su u udesu učestvovala dva vozila te da su povređene četiri osobe pa smo u Gornju Toponicu poslali dve ekipe. Najteže je povređen vozač "opela", on i još dve osobe koje su se nalazile u drugom vozilu prebačene su do Urgentnog centra a treća, s obzirom da se radi o detetu, zbrinuta je na Dečjoj hirurgiji - kazao je Milutinović.

Foto: Telegraf

A.Ž. je hitno operisan, jer je u sudaru zadobio masivne povrede unutrašnjih organa, ali je i dalje u stanju neposredne životne ugroženosti.

- Pacijent je zadobio rupturu dijafragme, frakturu grudne i ključne kosti, prelome rebara od trećeg do desetog što je izazvalo povredu plućne maramice, cepanja slezine i masivnog unutrašnjeg krvarenja kao i kontuziju srca – saopštio je Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

Foto: Telegraf

Kako saznajemo, u "reno meganu" su se nalazili mladić F.G. (25) koji je upravljao autom, njegova devojka A.S. (20) i njena četrnaestogodišnja sestra N.S. i  nakon zbrinjavanja u niškoj bolnici otpušteni su na kućno lečenje.

O nezgodi je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo, u toku je policijski uviđaj koji treba da utvrdi kako je došlo do udesa. Prema nezvaničnim informacijama, koji su potvrdili i očevici, vozaču "opela" je pozlilo zbog čega je prešao na levu stranu kolovoza.

Daljinac

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA