≫ 

Šarić nervozno odgovarao na pitanja: Imao sam 27 miliona evra na računu, svima sam davao novac

Optužujete me za nešto, a ja ne znam za šta. Od čega se branim, nervozno je ponavljao Šarić na ponovljenom suđenju

  • 20

Posle osam godina postupka, Darko Šarić je na suđenju koje je treći put krenulo ispočetka, rekao da ne razume šta mu tužilaštvo stavlja na teret.

Kontroverzni biznismen i novinar bestselera zvali broj u Srbiji? Tvrde da im je osoba iz naše zemlje odala tajne o političarima i svetskom podzemlju

Optužen da je bio šef organizovane kriminalne grupe koja je krijumčarila najmanje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu tvrdio je i da tužilaštvo za organizovani kriminal navodno sve dokaze bazira na svedočenju trojice svedoka saradnika. 

Blic piše da se Šarić juče bunio i odbijao da odgovara kada mu je nadležni zamenik tužioca Saša Ivanić postavio niz pitanja koja su se odnosila na to da li je pozajmljivao novac, poslovno sarađivao sa nekim optuženim...Tužilac ga je podsetio da je ranije izjavljivao da je sarađivao sa izvesnim Milutinom za kojeg tvrdi da je političar.

- Imao sam neke zajedničke poslove sa njim u Crnoj Gori. Hoćete li vi, tužioče, da pojasnite ko je Milutin? Rekao sam da je to čovek iz Crne Gore. Recite konkretno za koji događaj me optužujete? Šta sam ja radio sa tim Milutinom? Evo, ja vas pitam. Optužujete me za nešto, a ja ne znam za šta. Od čega se branim - bio je nervozan Šarić koji je i na ranijim ročištima odbijao da odgovara na pojedina pitanja.

Zatim je rekao da se umorio od pitanja da li je pozajmljivao novac.

- Davao sam novac ljudima. Najviše Nebojši Joksoviću (svedok saradnik), sedam miliona evra. Pa, ja sam imao 27 i po miliona evra na računu. Četiri godine sam u pritvoru, a tužilac me mrcvari sa takvim pitanjima - negodovao je Šarić.

Ivanić je podneo dokaze, razgovore i poruke, koji će pokazati da je taj Milutin bio pripadnik kriminalne grupe. Iz njih se vidi da je Šarić oslovljavan sa "Zoki", a optuženi Darko Tošić kao "Šljiva", što su neki optuženi osporavali. Ti dokazi pokazaće i da se neki optuženi poznaju, iako su tvrdili da se ne znaju.

A kako je proteklo hapšenje jedne druge grupe dilera droge pogledajte u videu:

Daljinac

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske

    21. februar 2018 | 08:25

    Darko Saric je pozajmljivao novac svakom ko bi mu se obratio za pomoc. Mojoj dvojici drugova je covek licno dao na zajam pare jos pre 10-15 godina. (Jednom 10 hiljada€ a drugom 15 hiljada maraka tako nesto) Nema ko nije uzimao od njega a malo ko mu je vracao. Prljavim novcem je cinio dobra dela, jer svejedno da on nije preneo taj kokain, neko drugi bi. Nikad se nece moci to zaustaviti. Ali Darko je stvarno mnogima pomogao. Bio je mnogo dobar prema nekima prema kojima nije trebao da bude.

  • sova

    21. februar 2018 | 04:01

    Pustite coveka vise, on je vise doprineo Srbiji nego mnogi drugi

  • Realnost

    21. februar 2018 | 05:33

    Brat Šarić je nevin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA