Saslušan osumnjičeni za ubistvo Blaža Đurovića na Dušanovcu: Pred sudom se branio ćutanjem

Tužilaštvo je sudu predložilo da mu odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi mogao da ponovi krivično delo

  • 0

Nemanja Ivanov (36) osumnjičen za ubistvo Blaža Ðurovića (39) na Dušanovcu 10. marta, saslušan je jutros u Višem tužilaštvu u Beogradu, pred kojim se branio ćutanjem. Portpartol tužilaštva Tatjana Sekulić precizirala je za Tanjug da je okrivljeni saslušan povodom krivičnog dela teškog ubistva i da nije iznosio odbranu.

Blažo Đurović koji je izrešetan na Dušanovcu bio povezan sa kavačkim klanom i Saletom Mutavim?

Tužilaštvo je sudu predložilo da mu odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi mogao da ponovi krivično delo, dodala je Sekulić. Ivanov je uhapšen u subotu zbog sumnje da je 10. marta sa više hitaca iz automatskog oružja usmrtio Ðurovića (39) na Dušanovcu.

Mediji su preneli da je Ðurović je ubijen ispred kuće rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu. Na Ðurovića je pucano iz džipa BMW koji je policija je kasnije pronašla zapaljenog, pišu mediji, koji navode i da je Ðurović brat po majci Vladimira Jovanovića, poznatog kao Vlada Japanac.

Ivanov je u februaru ove godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Velicković.

On je pravosnažno oslobođen optužbi za nedozvoljeno nošenje oružja jer je tom prilikom u Majdanu kod sebe imao lažni pištolj.

Za ubistvo Veličkovića Apelacioni sud je pravosnažno osudio na 13 godina zatvora Stanka Buhanca.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA