Delibašić je samo nekoliko sati posle presude za ubistvo Bojovića mislio da je slobodan. Ali ipak ostaje u zatvoru

Kako je Telegraf saznao, ova presuda doneta je pre današnje oslobađajuće za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića

  • 4

Pred Specijalnim sudom u Beogradu okončano je suđenje za ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi 2013. godine. Miloš Delibašić je oslobođen optužbi da je zajedno sa pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu čiji pripadnici su izvršili ubistva i najavljeno je njegovo puštanje iz Centralnog zatvora. On je u zatvoru bio nekoliko godina. Međutim, kako Telegraf saznaje, do njegovog puštanja na slobodu nema ništa.

- Miloš Delibašić neće biti pušten na slobodu, ide direktno na izdržavanje kazne od jedne godine i tri meseca za falsifikovanje dokumenata. Ova presuda je pravnosnažna i stupa na snagu odmah - rečeno je Telegrafu iz sudskih izvora.

Izrečene presude osumnjičenima za ubistvo Nikole Bojovića: Cvetanoviću 35 godina, Delibašić na slobodi (FOTO SA LICA MESTA)

Kako smo saznali, ova presuda doneta je pre današnje oslobađajuće za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića.

Međutim, zanimljivo je da nakon današnjeg suđenja, advokat Aleksandar Janić u izjavi za naš portal ni u jednom trenutku nije pominjao da će njegov klijent ostati u zatvoru.

- Delibašić već godinama doživljava linč, stavljaju mu se na teret dela koja nije izvršio i to je sad napokon i dokazano - rekao je za Telegraf advokat Miloša Delibašića, Aleksandar Janić. 

Specijalni sud u Beogradu/ Foto: Telegraf

Podsećamo, u Specijalnom sudu u Beogradu izrečena je presuda za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića. Osuđena su četvorica pripadnika organizovane grupe, Saša Cvetanović - kao neposredni ubica na 35 godina zatvora, Slaviša Novaković na 35 godina zatvora, Ratko Koljenšić na 30 godina, kao i Miloš Vojinović na ukupno 14 godina.

Tužilaštvo za organizovani kriminal najavilo je da će se žaliti na presudu koja je izdrečena optuženima za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića u Beogradi i Budvi 2013. godine.

Tužilaštvo je inače sudu predložilo da izrekne kazne ne manje od 30 godina zatvora za četvoricu optuženih, a jedan od njih je Miloš Delibašić, koji je oslobođen od optužbi za organizovanje kriminalne grupe i podstrekavanje na ubistvo Vidakovića.

Daljinac

(Jasmina Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA