≫ 

Ubica je sahranjen daleko od svojih žrtava, a samo jedna žena posećivala je njegov grob: 5 godina od masakra u Velikoj Ivanči (FOTO)

Ljubiša je preminuo dva dana posle masakra, a sahranjen je nekoliko meseci posle smrti, daleko od grobova žrtava

  • 15
Ljubiša Bogdanović, Velika Ivanča Foto: Telegraf

Van sela Velika Ivanča, na zabačenom groblju, skoro pa sakriven od znatiželjnih pogleda, nalazi se nadgrobni spomenik Ljubiši Bogdanoviću, čoveku koji je pre tačno pet godina u krvavom piru usmrtio 13 rođaka i komšija.

Čuo se prvi pucanj, pa još mnogo i 13 ljudi palo je mrtvo: Radoje umire od tuge za svojom ženom s kojom se do poslednjeg daha držao za ruke (FOTO)

Na godišnjicu masakra groblje u Velikoj Ivanči vrvi od porodice i prijatelja, a grob svakog od tragično stradalih prekriven je buketima cveća. Na grobu ubice slika je drugačija, pre svega zbog toga što mnogi i ne znaju, ili ne žele da znaju gde Ljubiša počiva.

Grob Ljubiše Bogdanovića, Foto: Telegraf

Ljubiša je preminuo dva dana posle masakra, a sahranjen je nekoliko meseci posle smrti, daleko od grobova žrtava. Sahrani su prisustvovali samo najbliži rođaci, a skup je obezbeđivala policija.

Portal Telegraf.rs posetio je grob Bogdanovića koji se nalazi u selu Rajkovac, 15 minuta od Velike Ivanče. Na maloj crnoj mermernoj ploči pored Ljubišine slike stoji njegovo ime, a iza spomenika krije se urna sa pepelom koji se ostao posle kremacije.

Ljubiša Bogdanović, Foto: Tanjug

Na grobu nekoliko roze ruža, svenuli buket belih hrizantema i naopako okrenuta šoljica za kafu. Dugo posle masakra Ljubišina supruga Javorka posećivala je svakodnevno njegov grob i palila sveću kako bi mu bio oprošten zločin koji je počinio.

Oni koji su ostali živi neće dok žive moći da smognu snage da oproste Ljubiši, a i kako bi kada su 9. aprila zauvek ugašene tri porodice, pet ih je zavijeno u crno, a vreme u selu je stalo.

Ljubiša Bogdanović je sahranjen van Velike Ivanče, Foto: Telegraf

VIDEO Ovo je groblje na kojem su sahranjene žrtve masakra:

Daljinac

(J. Stakić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    9. april 2018 | 16:44

    Ateisti se sahranjuju bez obeležja krsta,samoubicama pop ne drži opelo,a ubicama su stavili krst na obeležje.Trag je trebao da mu se zatre.Zatvorio je tolike kuće zauvek.

  • drmr

    9. april 2018 | 14:39

    gde ce da bude sahranjen nego na groblju?

  • Ateista

    9. april 2018 | 15:46

    Bog da mu dušu prosti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA