≫ 

Leš Verice pronađen u stanu na Karburmi među miševima i pacovima: Nesrećna žena živela i umrla u jezivim uslovima

Vericu je jedan prijatelj koji je sad u zatvoru maltretirao, tukao i terao da prosi

  • 4

U stanu na Karaburmi u Ulici vojvode Micka Krstića u Beogradu, pronađen je juče 11. aprila raspadnut leš Verice Jovanović (61). U stanu u kom je živela nesrećna starica nalazila se gomila smeća, miševi i pacovi. Telo je poslato na obdukciju, a policija istražuje da li je reč o ubistvu.

Veričino telo pronađeno je u njenom stanu nakon što su komšije prijavile da se zgradom širi nesnosan smrad.

Željka Zebić koja je pozvala policiju i Veričina komšinica kazala je da je Jovanovićeva živela u suterenu zgrade.

- Majstori su juče krečili hodnik u zgradi i postavljali novu rasvetu, a kad smo se spustili u suteren, osetili smo užasan smrad. Pozvali smo policiju, koja je ušla u Veričin stan i u đubretu otkrila njeno telo. Verica, inače, nije bila mentalno zdrava, a i družila se sa sumnjivim muškarcima.

Horor kod Jagodine: Čuvali mrtvu ženu u kući, jer nisu imali novca za sahranu

Verica i neki njeni sumnjivi prijatelji su stalno pravili probleme i buku, naročito kad se napiju. Tako je jedan od tih muškaraca, koji je sad u zatvoru, Vericu tukao, maltretirao i terao je da prosi. Kada ona donese pare, oni se napiju, pa urliču, biju se, čak su napadali i prolaznike ispred ulaza - navela je Željka Zebić, Veričina komšinica.

Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

Željka kaže da su sva vrata u stanu nesrećne žene razvaljena od divljanja.

- Đubreta, miševa i pacova je bilo na sve strane u tom stanu. Pre izvesnog vremena su joj isekli struju zbog neplaćenih računa, pa je ona sa tim muškarcima sedela u hodniku, pila alkohol i maltretirala sve stanare zgrade. Policija je uvek reagovala kad god smo ih zvali, ali oni nisu ništa mogli da promene bez Centra za socijalni rad, koji je samo ćutao - kaže Zebić.

Ona je dodala da su najveći problemi sa Vericom počeli kad je zbog psihičkih problema otišla u prevremenu penziju, a onda joj je umrla i majka.

- Verica je od tad morala da se stara sama o sebi, a za to jednostavno nije bila sposobna. Išla je oko zgrade i urinirala gde god je stigla. Spavala je po hodnicima, a ponekad bi na silu pokušavala da uđe u naše stanove. Ta agonija je trajala četiri godine. Ne postoji institucija kojoj se nismo obraćali zbog Verice.

Kad bismo zvali Centar za socijalni rad i rekli da ta žena ne može da se brine o sebi i da će se uveriti u to samo ako dođu, oni su nam odgovarali da je sa Vericom sve u redu i da smo mi u zgradi suviše netolerantni - rekla je sagovornica.

Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

Uprkos svemu ona ističe da joj je žao Verice.

- Skončala je pitaj Boga kako, u jezivim uslovima. Da li je ubijena ili je umrla prirodnom smrću, neka utvrdi policija - zaključila je Željka Zebić.

VERIČIN LJUBAVNIK MUČIO JE I NJENU MAJKU

Željka Zebić kaže da je jedan Veričin ljubavnik, koji se doselio kod nje, svojevremeno maltretirao i nju i njenu majku, koja je bila na samrti.

- Zimi je terao nesrećnu staricu da spava skoro gola pokraj otvorenog prozora. Ništa joj nisu davali da jede, a čitavu penziju su joj otimali. Jadna žena je dozivala u pomoć kroz otvoren prozor. Mi smo i tad zvali Centar za socijalni rad, kome to nije bilo ništa čudno - kazala je Željka.

VIDEO: Leš muškarca u Ustaničkoj ulici u Beograd

Daljinac

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA