≫ 

Zbog smrti malog Radenka doktoru oduzimaju licencu, a zatim se oglasio otac dečaka povodom kazne

Postupanje Bojanića sud časti ocenio je kao težu povredu profesionalne dužnosti

  • 17

Sud časti Lekarske komore za centralnu i zapadnu Srbiju oduzeo je na dve godine licencu doktoru Dobrivoju Bojaniću, ortopedu iz lozničke bolnice, zbog nestručnog lečenja malog Radenka Nikodinovića. Povodom celog slučaja odglasio se i otac Milan Nikodinović.

"Danas sam se isplakao kao nikad u životu, tako nisam plakao ni na sahrani mog sina, malog Radenka"

Doktor Bojanić je proglašen odgovornim zato što je u oktobru 2016. nestručno lečio prelom leve ruke maloletnog Radenka Nikodinovića iz sela Kozjaka, kojem se nakon stavljanja gipsa stanje pogoršalo, te je posat u Institut za zdravstnenu zaštitu majke i deteta u Beogradu, gde je posle nekoliko dana preminuo.

Sahrana malog Radenka Foto: e-stock.us

Sudsko veće suda časti utvrdilo je da je Bojanić napravio propuste u vođenju medicinske dokumentacije, zbog čega mu je izrečena disciplinska mera, koja se, kako je navedeno u saopštenju Lekarske komore, odnosi isključivo na postupanja lekara u procesu lečenja i pružanja zdravstvene zaštite, dok je posledica (smrt deteta) koja je nastupila kao uzrok takvog postupanja, predmet o kome će odlučivati nadležni krivični sud u krivičnom postupku.

Ipak, otac pokojnog Radenka nije očekivao ovakvu kaznu i smatra da je u pitanju zamazivanje očiju.

Radenko Nikodinović Foto: Telegraf

- Za takvo delo mu oduzeti dozvolu samo na dve godine... ne znam šta da vam kažem. Ja iskreno nisam očekivao ni ovakvu kaznu za njega jer je očigledno da ga štite od samog početka. Ali to oduzimanje licence na tako kratak period služi samo da se zamažu oči.

Ipak, svi koji su stali iza Radenka bore se da krivac za njegovu smrt odgovara.

- Ne znam šta misle - da ćemo za dve godine zaboraviti šta je uradio našem detetu? Nećemo nikad, a ne za dve godine. Verujte mi, nema tu pravde, očigledno je da u ovom slučaju ne može biti zadovoljena - rekao je Radenkov otac Milan za Telegraf.

Postupanje Bojanića sud časti ocenio je kao težu povredu profesionalne dužnosti.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruja

    24. april 2018 | 14:56

    Ovo nigde nema ...3 doživotne bi on meni dobijao...

  • Putin R.S

    24. april 2018 | 12:31

    Koliko vam je trebalo da utvrdite postupak lecenja. Trebate mu je oduzeti dozivotno i strpati ga u zatvor zbog nemarstva. Deteta od 10 godina vise nema, a on ce za dve godine ponovo raditi i biti samo jos gori. Koliko ljudi i dece trebaju umreti zbog njihovog nemarstva da bi bili osudjeni na zatvorske kazne? Sramota za drzavu?

  • Snege

    24. april 2018 | 12:38

    2 god bez licence, pa taj covek ne bi vise ni savete smeo da daje a kamo li da nakon 2 god nastavi sa profesijom. Sramota, i tuga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA