≫ 

Ubijeni Gorg Darmanović bio izvor tajni o južnoafričkom predsedniku: Znao sve o aferama zloglasnog Džejkoba Zume

Bio je glavni izvor informacija za knjigu južnoafričkog novinara Žaka Poa "The President''s Keepers", koja je razotkrila sumnjive malverzacije

  • 6

Južnoafrički sajt "Njuz 24" tvrdi da je muškarac koji je danas ubijen iz vatrenog oružja na Novom Beogradu bio izvor informacija za knjigu o poreskim aferama bivšeg predsednika Južne Afrike Džejkoba Zume, ali i da je bio povezan sa Nafizom Modakom koji, kako navodi, hara podzemljem u toj zemlji.

Napadači ispred suda došli na skuteru i ispalili 4 hica. Čovek se srušio, a oni nestali u pravcu Zemuna. Proglašena akcija "Vihor" (PRVI SNIMCI SA LICA MESTA)

Ovaj sajt tvrdi da je ubijeni muškarac Gorgija Gorg Darmanović bio izvor za knjigu južnoafričkog novinara Žaka Poa "The President''s Keepers", koja je razotkrila sumnjive malverzacije u koje je Zuma navodno bio umešan.

"Njuz 24" navodi i da se ime muškarca ubijenog danas u Beogradu pojavilo u slučaju iznuđivanja novca u čijem je središtu Modak.

U januaru je, na sudu u Kejptaunu, tokom razmatranja Modakovog zahteva za kauciju u slučaju iznuđivanja, policijski pukovnik koji istražuje o tučama u klubovima, Šarl Kinear, rekao da je osoba kojoj je Modak telefonirao u Srbiji "ista ona osoba koja je dala informacije za prvih nekoliko poglavlja knjige "The President''s Keepers"".

Kinear je pri tom, tvrdi južnoafrički sajt, mislio na Darmanovića.

- To pokazuje u kakvim je odnosima Modak sa ljudima u južnoafričkoj vladi - rekao je tada Kinear.

Deo snimljenog razgovora koji je Modak imao, očigledno, sa Darmanovićem, emitovan je tokom razmatranja zahteva za kauciju koje je trajalo od polovine decembra 2017. do kraja februara 2018, navodi južnoafrički sajt.

Ranije danas, beogradski mediji su preneli da je muškarac star oko 50 godina, na koga je oko podne pucano iz vatrenog oružja na Novom Beogradu, preminuo nekoliko sati kasnije u Zemunskoj bolnici.

Pucnjava se dogodila oko 12 sati u Ulici aleksinačkih rudara 3-5, nakon čega je povređeni još uvek davao znake života.

VIDEO Kako je Bata Radulović pokazao zube pred 30 Arkanovih drugara:

Daljinac

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    6. maj 2018 | 23:17

    Manje znaš, duže živiš

  • Vota

    7. maj 2018 | 08:43

    Zar ovaj nije bio interesantan nasoj policiji od trenutka izlaska iz aviona I nije li trebalo da je 24 sata pod prismotrom nase sluzbe jer radi se o coveku cije kretanje po srbiji I kontakti sa pojedinim ljudima je od vaznosti za drzavu a I znali bi sad ubicu ili bi isto bilo spreceno.Sad neka.nase sluzbe listaju novine I strane sajtove da mu naprave profil.

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    6. maj 2018 | 22:28

    Kakvo je ovo ime?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA