≫ 

Albanci napali srpsku decu na Kosovu, povređena i šestomesečna beba

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj

U Starom Grackom, na Kosovu, večeras je oko 20 sati, grupu srpske dece mlađeg uzrasta na seoskom igralištu napala grupa Albanaca, javlja prištinska RTK2, pozivajući se na svedočenja meštana.

Ne razumeju i ne mogu da čitaju srpski: Albanci u Preševu i Bujanovcu traže putokaze na albanskom jeziku

Kako se navodi, meštani su pokušali da odbrane decu i u opštem metežu koji je nastao povređeni su žena i šestomesečna beba srpske nacionalnosti.

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj a, kako RTK2 navodi, privedena je osoba srpske nacionalnosti. Služba Hitne medicinske pomoći je odmah reagovala i povređenoj deci i ženi ukazana je prva pomoć.

Dežurni lekar u Hitnoj pomoći Marjan Madić izjavio je za RTK2 da je večeras troje povređenih iz Starog Gracka dovezeno svojim vozilom u službu Hitne medicinske pomoći u Lapljem Selu.

Prethodno je došlo do konflikta među mladićima u Starom Grackom. Kako se navodi, intervenisala je Kosovska policija koja je koristila biber sprej, od kog je opekotine u predelu očiju i vrata zadobio četrnaestogodišnji dečak, kao i majka (53) i beba stara godinu dana, koja je prošla sa blagim opekotinama očiju.

I beba stara godinu dana ima opekotine oko očiju, Foto: Profimedia/Petr Švancara - ČIF

Doktor Madić je kazao da im je pružena adekvatna pomoć.

VIDEO: Napetost u Kosovskoj Mitrovici, Albanci zatvorili prelaze

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čeka

    30. maj 2018 | 22:29

    Albnci stalno provocirajui i napadaju Srbe na Kosovu.

  • Žile

    30. maj 2018 | 22:26

    Napetost u našoj južnoj pokrajini je sve veća.

  • Milutin

    30. maj 2018 | 22:53

    Inace u tom istom selu su siptari '99 god. ubili 14 žetelaca na njivi. Te iste godine za vreme borbadovanja bacena su tri kontejnera sa kasetnim bombama i tom prilikom poginulo petoro ljudi medju kojima i beba od par meseci. Rekao bih da je bilo jos pojedinacnih ubistava, ne bih da licitiram sa brojem, ali sto je mnogo mnogo je za jedno tako malo selo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA