≫ 

Teška sećanja na krvavu julsku noć: Dve godine od masakra u Žitištu, mnogi i dalje oplakuju nastradale (FOTO)

Siniša Zlatić (38) pre dve godine je upao je u 1.40 sati u baštu kafića "Makijato" u Žitištu i ubio petoro ljudi. Tu noć ništa ne može da promeni, niti da preboli

  • 1

Nakon dve godine od stravičnog masakra u Žitištu kraj Zrenjanina, kada je Siniša Zlatić (40) rafalima iz kalašnjikova usmrtio petoro, a ranio 22 ljudi, bol i tuga uprkos godinama nikako ne prolaze.

Jecaji majke nastradalog Stefana: "Ubio mi je sina, a pre 7 dana je zamalo zgazio mene i supruga!" (FOTO)

Siniša Zlatić u kafiću Makijato iz automatskog oružja ubio je svoju bivšu suprugu Dijanu i još jednu žensku osobu, nakon čega je nastavio da puca po građanima koji su se nalazili u kafiću. Život je izgubilo 5 građana, a preko 20 ljudi je ranjeno. Foto: Telegraf

Meštani ove mirne varošice ne žele ni da pričaju, a ni da se prisećaju kobne noći 2. jula kada se tokom festivala "Pile fest odigrala nezapamćena tragedija koja je ostavila tugu i žalost mnogim porodicama.

Na ovaj dan u Žitištu odjekuje teška tišina Foto: Telegraf

Majka teško povređenog mladića Saše Stanarevića (39), Julka Stanarević, sa teškom mukom ispričala je kroz šta prolazi njena porodica nakon tragedija.

- Saša se kreće pomoću kolica, njega je metak zakačio tačno između slezine i debelog creva. Obišli smo sve moguće lekare, metak ne sme da se pomera, a magnetna rezonca ne može da se uradi. Ne želim ni da se prisećam te noći, molila sam ga de ne ide jer smo imali obeleževanje godišnjice u restoranu.

Majka povređenog Saše Foto: Telegraf

- Međutim, negde oko 23 časa primetila sam da njegovog vozila nema,tada mi je njegov prijatelj Vlada koji je nastradao rekao da je otišao u Žitište. Vlada takođe nije želeo da ide, ali je na nagovor prijatelja otišao - sa mukom je za portal "Telegraf.rs" ispričala majka Julka.

GUBITAK NIKAD PREBOLJEN

Foto: Facebook/Dijana Zlatic

Porodicu, rodbinu i prijatelje pokojne Dijane Savanović zatekli smo kada su se spremili da posete njen grob.

Na godišnjicu njene smrti u kući su se okupili njeni najmiliji, u teškom bolu nisu imali snage da bilo šta kažu povodom ove tragedije. Dijana više nije sa njima, a najteže je njenom sinu, maloletnom dečaku, odličnom i vrednom učeniku koji je zauvek ostao bez majke, a porodica bez ćerke, sestre i osobe koja je uvek imala osmeh i lepu reč za svakoga.

Siniša Zlatić Foto: Facebook

Zatvorski dani monstruma iz Žitišta: Kako iza rešetaka živi nečovek koji je ubio 5 osoba i ranio još 22. Posećuje ga samo jedna osoba (FOTO)

Žitište je, mnogi kažu, ostalo tužno mesto i ako vreme prolazi, tuga za nastradalom Dijanom Savanović(30),Vladimirom Mijatovićem(40), Vladimirom Kosovićem (30),Stevanom Jojićem(40), Jovanom Popović(20), ostaje zauvek u srcima. Žal za izgubljenim mladim životima ni vreme neće izlečiti.

DAN ŽALOSTI

U lokalu “Makijato” gde je Siniša Zlatić hicima iz “kalašnjikova” napravio krvavi pir, biće proglašen Dan žalosti.

Prema rečima Ljubomira Milinovića, vlasnika lokala , muzika se na godišnjicu ove tragedije neće čuti iz lokala.

Ljubomir Milinović, vlasnik lokala Foto: Telegraf

- Još uvek smo potreseni i na svaki pomen toga događaja osećamo neizmernu tugu. Na godišnjicu nemile tragedije koja se desila u našem mestu i u našem lokalu,muziku ćemo isključiti, biće to miran dan kao sećanje na žrtve i mlade živote koji su ugašeni. Festival "Pile fest" prema mojim saznanjima biće održan, ali tek u avgustu, u našem lokalu neće biti žive muzike.

- Ta noć se nikada ne može zaboraviti. Otišao sam do kuće i čuo sam rafalnu paljbu, odmah sam dotrčao i scena koju sam video nikako ne može da izbledi, na sve strane bilo je mladih ljudi, ranjenih, sinovi su mi bili u lokalu. Ne žalim ni da se prisećam - rekao je  Milinović za portal "Telegraf.rs".

(D.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kobra

    1. jul 2018 | 23:07

    Zar je prošlo toliko godina? Meni se cini ko da je pre 8 meseci bilo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA