≫ 

Kosovska policija pustila petoro uhapšenih Srba

Pripadnici kosovske policije su, tokom operacije, sprovedene na nekoliko lokacija u regionu Gnjilana, uhapsili pet osoba, koje su nešto kasnije oslobođene

  • 43

Pet osoba srpske nacionalnosti sa Kosova, koje su uhapšene ranije danas kod Gnjilana, puštene su, preneo je RTS.

Pripadnici kosovske policije su, tokom operacije, sprovedene na nekoliko lokacija u regionu Gnjilana, uhapsili pet osoba, koje su nešto kasnije oslobođene, rekao je za KTV tužilac u Gnjilanu Jetiš Maljoku, navodi RTS.

Braća Aleksandar i Predrag Ðordević iz sela Berivojce u Kosovskoj Kamenici, koji su bili među uhapšenim, pušteni su na slobodu nakon što su dali izjave u policijskoj stanici u Kamenici.

- Bili smo osumnjičeni da smo podrivali ustavni poredak Kosova i pretili srpskim pripadnicima Kosovskih bezbednosnih snaga. Mi smo to demantovali, a oni nisu pronašli ništa što bi nas teretilo, tako da smo pušteni kućama - rekao je za RTV Puls Aleksandar Ðordević.

Kosovska policija je prethodno saopštila da su ova lica uhapšena pod osnovanom sumnjom da su uključena u "delatnosti protiv ustavnog poretka i bezbednosti Republike Kosovo", prenosi KoSSev.

Policija je istovremeno, "u cilju tačnog informisanja javnog mnjenja" demantovala, "neke srpske medije/portale, koji izjavljuju da se policijska operacija sprovodi protiv bivših pripadnika KSB".

- Objašnjavamo da su to samo neki navodi ili spekulacije pomenutih medija - naglašava Policija Kosova.

Foto: kosovopolice.com

Međutim, policija nije iznela detalje da li je jutrošnja akcija povezana sa samim pitanjem KBS, odnosno aktuelnim napuštanjem srpskih pripadnika iz nje u ovom kraju.

RTV Puls javila je jutros da su jake specijalne policijske snage blokirale privatne kuće, a takođe i poslovne prostorije načelnika Kosovko-pomoravskog okruga Radovana Stojkovića i direktora ogranka Nacionalne službe za zapošljavanje Jovana Denića u Gornjem Kuscu kod Gnjilana, te da je u toku pretres.

Pripadnici specijalnih snaga kosovske policije upali su u prostorije Kulturno-prosvetnog centra "Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu, kod Gnjilana, i u toj akciji priveli trojicu Srba.

Kako navodi RTS, privedeni su načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Gnjilanu Jovan Denić, koje je policija prethodno  ispitivali u prostorijama Kulturno-prosvetnog centra "Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu.

Priveden je i Nenad Stojanović (44), po zanimanju automehaničar, zaposlen pri Vojsci Srbije u Vranju, koji je kako prenosi RTS, uhapšen jer je navodno vršio pritisak na srpske pripadnike Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) da napuste tu službu.

Akcija je pocela rano jutros kada su pripadnici specijalne policije blokirali kuće načelnika okruga i direktora službe za zapošljavanje u Gornjem Kuscu i počele pretres, a prema navodima žitelja tog sela, oko šest časova pojavilo se najmanje 10 policijskih džipova sa tridesetak maskiranih policajaca naoružanih dugim cevima.

Takođe, navodno je izvršen i pretres više kuća bivših pripadnika Kosovsko-bezbednosnih snaga (KBS) srpske nacionalnosti koji su nedavno napustili tu službu.

VIDEO: Vučić: Nećemo podleći bilo kakvim pritiscima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušica

    10. jul 2018 | 15:49

    Naravno da su pušteni,uhapšeni su iz čiste provokacije.Priština pokušava da zastraši i otera jadni Srpski narod.

  • Dejan

    10. jul 2018 | 19:36

    Ništa drugo do još jedno zastrašivanje.

  • Goran

    10. jul 2018 | 19:36

    Ne smemo dozvoliti da nas ovako plaše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA