≫ 

"Mahinalno sam dohvatio nož. Mnogo mi je žao, i dalje ga mnogo volim": Ovo je transvestit Goran ispričao na saslušanju zbog ubistva Marka Radovića

Goran Abudulov saslušan je zbog ubistva dečka

  • 23
Jovana ili Goran Abdulov, Marko Radović Foto: Privatna arhiva, Facebook/Marko Radović

Goran Abdulov (34), zvani Jovanica Transica, transvestit iz Železnika, priznao je na saslušanju kod tužioca da je ubio svog ljubavnika Marka Radovića (24), studenta iz mesta Bratac kod Nevesinja, ali je tvrdio da to nije učinio namerno, saznaju beogradski mediji iz izvora bliskih istrazi.

Abdulov je rekao da mu je mnogo žao što je ubio Marka, ali da mu je "pao mrak na oči", kada je njegov dečko s vrata počeo da ga šutira i tera iz iznajmljenog stana u Ševinoj ulici u Zemunu.

Ušli smo u sobu "Transice Jovanice", odakle je krenula da se obračuna s dečkom Markom: Kasapio ga je dok nije iskrvario nasmrt (VIDEO)

- Ispričao je da kroz prozor video kako Marko pije šampanjac i kako se dopisuje s nekim na kompjuteru, zbog čega je posumnjao da ima drugu devojku. Pokucao mu je na vrata, ali je on odmah počeo da ga tuče, pa je povukao nož, koji je nosio sa sobom - ovo je Abdulov ispričao na saslušanju kažu izvori bliski istrazi.

Mesto na kom se odvila svađa sa fatalnim ishodom Foto: Nikola Tomić

On je naveo da je Marko hteo da prekine dvogodišnju vezu s njim i da mu je zabranio da dolazi kod njega.

- Marko me je provocirao, udarao me je i gađao. Kada me je ošamario, dohvatio sam nož, koji mi se našao pri ruci. Nisam znao da je to nož, jer sam ga dograbio mahinalno i udario ga. Mnogo mi je žao što sam ubio Marka, jer sam bio snažno zaljubljen u njega, a i dalje ga mnogo volim… - ispričao je juče Abdulov i dodao da je po zanimanju kuvar, kao i da je imao ljubavne veze i sa devojkama i sa muškarcima.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio mu je pritvor od tri meseca zbog sumnje da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo, rekla je Bojana Stanković, portparolka Višeg suda u Beogradu.

Kako je navela, osumnjičenom je određen pritvor zbog težine krivičnog dela i načina izvršenja, koji su doveli do uznemirenja javnosti.

Kada je čuo da je njegov ljubavnik mrtav, Goran je hteo da izvrši samoubistvo. Njegova majka Dragica kaže da je Goran stavio sebi krpu u usta i navukao kesu na glavu, pokušavajući da se ubije.

Poznanici Gorana Abdulova su u šoku zbog stravičnog zločina.

- On nije krio da hoće da promeni pol i baš mi je pre nekoliko dana rekao: "Moram da se operišem". Čuli smo da je poslednjih osam meseci primao hormonsku terapiju, a njegova majka je govorila da se on 50 odsto ponašao kao žensko - rekao  je poznanik porodice Abdulov iz Železnika.

Goran je živeo sa majkom Dragicom u porodičnom stanu u Železniku, dok mu je bolesni brat smešten u dom zbog zdravstvenih problema.

- U zgradu u Železniku su se doselili dok je Goran bio mlađi. Otac Momčilo mu je umro pre sedam godina. Goran je ponekad radio neke poslove, ali ih je često menjao. Pričao je da je pre odluke da promeni pol išao na razgovor kod psihijatra i drugih stručnjaka, a kasnije da je primao hormonsku terapiju i da će uskoro biti prava žena - ispričao nam je Goranov poznanik.

MUŠKE GENITALIJE NA TELU ŽENE

Psiholog dr Radomir Čolaković kaže da je u ovom slučaju možda problem ljubomora i da je ljubavni problem rešen destrukcijom.

- Transvestiti vole kao i mi. Gubitak doživljavaju kao i mi. Ljubavne konflikte rešavaju kao i ostali. Pucanje veze je problem, nisu hormoni doveli do ubistva. Oni imaju muške genitalije u telu žene. Nisu psihijatrijski slučajevi. Transvestiti su ono što jesu, nezavisno od polnih organa. Neka istraživanja upućuju da bi neke moždane strukture mogle biti uzrok problema koje imaju. Trpe čak i transfobije, koje im dodatno komplikuju život - objašnjava Čolaković.

U Goranovoj ulici kažu da se on danju oblačio kao muškarac, a noću kao žena.

- To veče nas je iznenadilo kada je došla policija. Najpre su upali u pogrešan stan, a onda u prizemlje, kod Gorana. Ranije je policija dolazila kod njega kada je kupio ukradeni telefon. Mnogo nam je žao njegove majke, koja je bolesna i ide na terapije - pričaju najbliže Goranove komšije.

- Ne biste ga prepoznali kada se preobuče u žensko. Lep je, ali izbliza bi se, ipak, po jagodicama videlo da je muško. Šminkao se i nosio plavu periku - pričaju stanari Goranove ulice.

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šta reći osim...

    12. jul 2018 | 02:27

    Odvratno...

  • Igor Obrenovac

    12. jul 2018 | 08:55

    Nek mu je laka zemlja, ali ne mogu da zamislim njegove u Nevesinju kad su saznali ko im je snajka i sta je uradila.

  • бубу

    12. jul 2018 | 02:00

    Бар јој ( му ) неће бити досадно у затвору.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA