≫ 

Pali zbog Juventusovih dresova na carini i robe vredne 23.000 evra (FOTO)

Za deo neprijavljene robe postoji i sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine robnih marki „adidas“ i „najk“.

  • 4

Carinici su na Terminalu Gradina 5. avgusta 2018. godine zaplenili oko dve tone krijumčarene tekstilne robe iz Turske, vredne gotovo 23.000 evra, dok je tri dana nakon toga kontrolom magacina kurirske službe u Subotici zaplenjena veća količina robe sumnjivog porekla. I na Gradini i u Subotici za deo robe postoji sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine poznatih robnih marki.

Autobus sa kosovskim tablicama se zaustavio na peronu BAS-a: Čim su policajci videli šta je unutra, pale su krivične prijave protiv vozača

Prekršaj na Gradini je otkriven kada je analizom rizika kamion subotičkih registarskih oznaka, čije je krajnje odredište bila Raška izdvojen za detaljan pregled. U njemu je pored uredno prijavljene, pronađena i gotovo tona neprijavljene robe. Reč je o dečjim kompletima, dresovima, peškirima i kuhinjskim krpama. Za deo neprijavljene robe postoji i sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine robnih marki „adidas“ i „najk“ a među dresovima je bio i "Juventusov".

Oduzeta odeća poznatih marki Foto: MUP

Među prijavljenom robom pronađena je 121 rolna posteljnog platna, čija je ukupna težina preko jedne tone. Za pomenuto posteljno platno postoji sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine, jer se na njemu nalaze aplikacije diznijevih junaka i omiljenih dečjih likova iz crtanih filmova kao što su „spajdermen'', „sunđer bob“, „patrolne šape“, „frouzen“, „helou kiti“ i „kars“.

Kamion u kojem se roba nalazila Foto: MUP

Kako vrednost zaplenjene robe prelazi trećinu vrednosti prevoznog sredstva, do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom zadržan je i kamion.

Tri dana kasnije carinski službenici su prilikom vanredne kontrole magacina kurirske službe u Subotici otkrili veću količinu različite robe stranog porekla bez adekvatne dokumentacije o plaćenim dažbinama. Za deo robe postoji i sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine robnih marki ''guči'', ''hugo bos'', ''najk'', ''adidas'', ''kelvin klajn'' i druge.

Među robom su pronađene, između ostalog i električne kosačice, trimeri, motorne testere, brusilice i prskalice za voće, kao i muški i ženski veš i parfemi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N N

    9. avgust 2018 | 17:02

    Eto priliva ponovo u budzet. Kao oni stite necije marke a posle ih prodaju po prodavnicama a nama predstavljaju kako tu robu unistavaju kao da smo mi retardirani.

  • dr.

    9. avgust 2018 | 23:39

    za ovu robu postoje prodavnice oduzete carinske robe sve će to opet da završi kod gradjana srbije samo po nižoj ceni

  • Marko bg

    9. avgust 2018 | 20:33

    Druze, za tvoju informaciju,sve se to spaljuje do zadnjeg para.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA