≫ 

"Pali" lopovi koji su harali Mačvom i ulivali strah u kosti: Lovili su ih jednog po jednog, a vođa bande dolijao je u zadnji čas

S obzirom da su svi članovi grupe iz Šapca i okoline, pretpostavlja se da su za pljačke u Bogatiću i okolnim selima imali saradnike koji su "tipovali" kuće u kojima bi plen mogao da bude veliki

  • 4

Banda lopova iz Šapca, koja je od početka godine uterivala strah u kosti meštanima mačvanskih sela pljačkajući kuće po mačvanskim selima je dolijala - saznaje Telegraf.rs.

Policija u Bogatiću je noćas u selu Glogovcu uhapsila B.M. (34) iz Šapca za koga se sumnja da pripada ovoj grupi. On je bio jedini koji je uspevao da izbegne hapšenje, pošto su ostali privedeni prethodnih dana i već su iza brave.

Lopovi haraju Mačvom, upadaju u kuće i domaćinstva usred bela dana i nose sve što nađu! Građani prestravljeni

Policajci su imali saznanja da će tokom večeri pokušati da prebegne u Bosnu i Hercegovinu. Posle petočasovnog iščekivanja u zasedi zaustavili su automobil u kojem se nalazio sa dvoje saputnika i stavili mu lisice na ruke.

Kako je ranije pisao Telegraf.rs, meštani mačvanskih sela su od februara ove godine u neprestanom strahu od pljačkaša koji su učestalo provaljivali u kuće. Osim napuštenih gastarbajterskih, meta su im bile kuće lekara, zanatlija i imućnijih poljoprivrednika, za koje su pretpostavljali da imaju više zlata i novca.

Tuga i sramota: Lopovi za noć opljačkali četiri crkve u Mačvi (FOTO)

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Strah je još više porastao kada se pročulo da lopovi upadaju u kuće i u po bela dana!

Policija je upornim i strpljivim višemesečnim operativnim radom razbila bandu lopova koja za sobom nije ostavljala tragove. Lopovi su pljačke obavljali maskirani, koristili su rukavice i menjali automobile.

- Provalili su u desetine kuća i posle premetačine odnosili samo novac i zlatni i srebrni nakit. U jednom danu su nekada pljačkali dve-tri kuće. Na sreću nikoga nisu povredili, ali je vrednost ukradenog zlata i srebra milionska. Sve je to po svemu sudeći već pretopljeno - navodi naš izvor.

S obzirom da su svi članovi grupe iz Šapca i okoline, pretpostavlja se da su za pljačke u Bogatiću i okolnim selima imali saradnike koji su "tipovali" kuće u kojima bi plen mogao da bude veliki.

Na to ukazuje jedna od poslednjih provala u kuću domaćina u Bogatiću, koji je par dana ranije prodao i naplatio bikove. Gazda je u to vreme bio na konjičkim trkama. Više od dva miliona dinara čovek je čuvao u torbi, za koju su lopovi pomislili da je u njoj laptop. Prevarili su se, nisu je otvorili, već su odneli samo izvesnu količinu zlata koju su pronašli nakon što su preturili celu kuću.

VIDEO: Krenuo da opljačka radnju, i pobegao brže nego što je ušao

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bratija86

    12. septembar 2018 | 13:25

    To se stavi slika, pa da vidi familija sa kim ima posla, a i mi da znamo odmah koga da se cuvamo, ili ako ga primetimo da se sunja negde, tato kad ga pustite isto ce da radi

  • Stevan

    12. septembar 2018 | 16:34

    Otse ci im obe ruke kao u vreme cara Dusana pa nek kradu zubima

  • Muzafer

    13. septembar 2018 | 10:23

    Imam vezu u krematorijumu gde mogu da odvedem lopova kada ga navatam. Ni dugmići ne ostaju od njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA