Petar Ognjanović strahuje za svoj život: "Posle očevog ubistva stavljena mu je meta na glavu"

Mnogi su Petru otvoreno rekli da ubica njegovog oca nikada neće biti pronađen

  • 7

Petar Ognjanović (26), sin ubijenog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57), strahuje za svoj život jer je jedini neposredni svedok likvidacije.

Miša Ognjanović znao da mu se nešto sprema zbog tajni i poruka Luke Bojovića: Advokatu je 15 dana pre ubistva zaprećeno smrću?

- Petar je nastavio da radi kao advokatski pripravnik u očevoj kancelariji i da odlazi na suđenja. Još je u šoku zbog svega, ali ne želi da se meša u rad istražnih organa. On se prijateljima poverio da se neće mešati u istragu državnih organa. Istakao je da ih treba pustiti da rade svoj posao i da nađu ubicu njegovog oca - kaže dobro upućen izvor redakcije "Alo!".

Petar Ognjanović Foto: Petar Ognjanović/Facebook

Kako saznajemo, zbog takvog stava je naišao na negodovanje svog okruženja, koje smatra da je Petar u opasnosti i da mu je posle očevog ubistva stavljena meta na glavu.

- Neki su mu otvoreno rekli da ubica njegovog oca nikada neće biti pronađen, donekle i zbog njegovog stava "da policiju i tužilaštvo treba pustiti da sami rade" - navodi isti izvor.

Miša Ognjanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Advokat Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije i član Borda svetske policijske asocijacije, ubeđen je da ubica Miše Ognjanovića nikada neće biti pronađen.

- Ako policija ni posle dva meseca nema nikakav trag, onda su male šanse da ubica ikada bude otkriven! Ubistvo je počinio pravi profesionalac, koji za sobom nije ostavio tragove. Mogao je da dođe iz regiona, a oružje je odmah uništeno. Jedino može da ga otkrije DNK na mestu ubistva, ali to je malo verovatno. Policija zasad nema podatke ni ko je naručilac, ni ko su organizator i izvršilac - naglašava Nicović.

On ističe da Mišin sin Petar ne treba da se plaši jer on nije ni bio meta napada.

- Ubica bi ga usmrtio na licu mesta da je to hteo! On je imao zadatak samo da ubije Mišu, ali ne i njegovog sina. Ubice ga se na plaše, a Petar Ognjanović je za policiju neupotrebljiv - ističe sagovornik advokat.

Marko Nicović Foto: Medija centar

Petar Ognjanović, kome je otac ubijen na rukama 28. jula, u policiji je rekao da nije video lice napadača i da ne bi mogao da ga prepozna.

Očekuje se da će uskoro biti saslušan u policiji. O paklenih pet sekundi u kojima se ubica premišljao da li da puca i u jedinog svedoka zločina Petar Ognjanović je dao izjavu u policiji.

Mesto gde je ubijen Miša Ognjanović Foto: Tanjug/STR

- Otac i ja smo izašli iz automobila i krenuli ka zgradi, kada nam je ubica prišao. Iznenada je pucao u mog oca. Nisam ni osetio da je jedan metak i mene pogodio u šaku. Moj otac je pao, ali je još bio živ kada se ubica okrenuo i otišao. Ja sam se sagnuo do oca i podigao ga uspravno. Bio je živ, vikao sam: „Tata, tata!” Ubica je već bio otrčao od nas, ali se verovatno tada okrenuo i pogledao nas. Video je da je moj otac još živ i onda se vratio.

Da nastavi… Pucao je u mog oca ponovo, i to dok sam ga držao podignutog u naručju. Ne znam koliko hitaca je ispalio. Pet, verovatno. Osetio sam kako se telo mog oca trza. Onda je ubica okrenuo pištolj ka meni. Držao ga je uperenog u moju glavu. Pet paklenih sekundi. Pet sekundi očaja. Bio sam siguran da će pucati, da će ubiti i mene. Gledali smo se u oči, a onda je spustio ruku u kojoj je držao pištolj, okrenuo se i otrčao - ispričao je Petar policajcima koji rade na istrazi.

Petar sa Sanjom na sahrani oca Foto: Telegraf

Poruke ga koštale glave!

Istraga ubistva advokata, koji je 28. jula usmrćen ispred zgrade u ulici Antifašističke borbe u Novom Beogradu, i dalje se kreće u dva pravca, a oba su povezana sa Lukom Bojovićem (45), Ognjanovićevim najvažnijim klijentom, koji od 2012. u Valensiji izdržava kaznu od 18 godina zatvora. Ognjanović je više od deset godina zastupao Bojovića u svim postupcima u zemlji i inostranstvu. Miša Ognajnović je jedini, osim porodice, odlazio kod njega, a bio je trn u oku neprijateljima svog klijenta i kuma. On je porodici i saradnicima, navodno, prenosio njegove poruke, što je suparnicima smetalo.

Ubistvo plaćeno 50.000 evra

Nicović procenjuje da je Ognjanovićevo ubistvo plaćeno 50.000 evra i navodi tri moguća motiva za likvidaciju. - Moguće je da je Ognjanović ušao u „sivu zonu” i da nije uradio obećano. Druga mogućnost je da je možda smetao nekom svom klijentu, jer je previše znao o njegovim poslovima. Treća mogućnost je da je eventualno zasmetao suprotnoj strani - zaključuje Nicović.

(Telegraf.rs/ Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baka

    26. septembar 2018 | 08:57

    NekA bog čuva tog divnog momka Petra. To što je on preživeo tako mlad mnogo je za ceo život. Mržnja, zavist, zlo, agresija vlada svetom pa i kod nas i ne može se iskoreniti. Jedini lek je širiti ljubav, dobrotu i pozitivnu energiju i ulagati više u vaspitanje mladece generacije.

  • Suza

    26. septembar 2018 | 08:48

    Još jedno naklapanje. Zna se koliko košta ubistvo Miše? Ubiti advokata i raniti mu sina? Dečko ce doživotno nositi sliku dogadjaja u sebi! Država ne zna ko ulazi u zemlju,ni ko boravi u istoj i po kom osnovu! Pooštriti mere na graničnim prelazima!

  • Mislim

    26. septembar 2018 | 08:17

    Da su hteli ubili bi ga tada.Sigurni su da ih nece niko pronaci i mislim da je ovaj decko siguran za svoju bezbednost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA