≫ 

Bila je sumaglica i odjednom zid, a u kolima pored mrtva žena: Stravična svedočenja očevidaca teške nesreće kod Jagodine (FOTO) (VIDEO)

Magla je najverovatnije izazvala tešku nesreću u kojoj je poginulo sedam ljudi

  • 37

Sedam osoba poginulo je u lančanom sudaru u oba smera, a 27 osoba je povređeno na auto-putu Beograd-Niš do kog je došlo kod Mijatovca, između Ćuprije i Jagodine.

Nezapamćen udes kod Jagodine: Još broje mrtve, 27 povređenih u lančanom sudaru na auto-putu (FOTO I VIDEO SA LICA MESTA)

Nesreća se dogodila u 7.20 sati, a kod 27 osoba bila je potrebna medicinska pomoć, od kojih je 17 zaadržano na lečenju u Opštim bolnicama u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu.

U nesreći je učestvovalo 34 vozila.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Prizor na auto-putu je jeziv, sudarilo se nekoliko kamiona i par automobila koji su gotovo uništeni, spljeskani. Svedoci su u šoku.

- Bilo je jako nepregledno, video sam pored sebe u kolima mrtvu ženu, a pored nje dvoje dece - rekao je jedan od očevidaca horora na auto-putu za Novosti.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Razlog zbog kog je došlo do ove velike nesreće najverovatnije je gusta magla, zbog koje je vidljivost bila smanjena na 10 metara.

- Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju - posvedočio je za RTS jedan od vozača.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Kako mediji prenose, među povređenima ima i stranaca, a neke ljude vatrogasci-spasioci pokušavaju da izvuku iz automobila u kojima su ostali zarobljeni.

Foto: Telegraf

Povređeni se prebacuju u bolnice u Jagodini, Kragujevcu, Nišu, Ćupriji i Paraćinu. Saobraćaj je u oba smera zaustavljen.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

U Opštu bolnicu u Jagodini smešteno je sedam povređenih osoba - dvoje državljana Srbije i po jedan Nemac, Grk, Turčin, Albanac i Poljak.

Kako je Tanjugu izjavio direktor bolnice Miloš Lukić, jedna osoba je prebačena na Odeljenje neurohirurgije u Ćupriji, a ostale su zadržane u Jagodini, i radi se o hirurškim i ortopedskim povredama.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Povrede su ozbiljne, ali niko nije životno ugrožen - rekao je Lukić.

U Urgentnom centru Opšte bolnice u Ćupriji, centralne i najveće zdravstevne ustanove između Beograda i Niša, na zbrinjavanju povređenih "angažovani su brojni lekari uključujući i direktora Slobodana Gajića", rečeno je Tanjugu.

Urgentni centar u Ćupriji nije bilo moguće dobiti telefonom.

Na mestu udesa, uz saobraćajnu policiju su i vatrogasci, koji su gasili požar na dva kamiona i specijalnim makazama sekli automobile i vadili povređene. Tu su i medicinske ekipe, dizalice i šlep vozila.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić
Foto: Tanjug/Dušan Aničić
Foto: Tanjug/Dušan Aničić
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Snimak sa mesta nesreće pogledajte na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • užas

    9. oktobar 2018 | 11:55

    Jeste magla, ali kamioni idu ko ludi. Pre neki dan idem za NS oko 120 km a kamion me obilazi. Ne drži se rastojanje, kolona u levoj brzoj traci, a kola se zalepila iza drugih na metar i još ablenduju, da sklone dvadesetak vozila ispred sebe.

  • Horror

    9. oktobar 2018 | 11:01

    U čast ovim ljudima treba proglasiti trodnevnu žalost u celoj Srbiji.

  • Re@kcija

    9. oktobar 2018 | 14:29

    Zabranjena dodatna svetla za maglu. Ako ih sam ugradiš ne možeš proći "tehnički". Ludost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA