Aleksa (9) ne hoda i ne govori: Njegova porodica nema novca za lečenja i potrebna im je naša pomoć (FOTO)

Aleksa Mutić (9) je rođen sa cerebralnom paralizom i nema razvijenu nijednu motornu funkciju

  • 2

Aleksa Mutić iz Prokuplja ima 9 godina, a zdravstvenih problema toliko da ni mnogo stariji od njega ne bi znali s njima da se nose, a on je uvek nasmejan. Aleksa je rođen sa cerebralnom paralizom i nema razvijenu nijednu motornu funkciju, ne može samostalno da sedi, ne stoji, ne govori, a hrani se preko gastro sonde.

Božidar ima 3 godine, ne hoda i ne govori: Na početku je sve bilo u redu, a onda su roditelji primetili da se nešto čudno događa

Zbog problema sa disanjem, ugrađena mu je i traheostoma. Dečaku su potrebne stalne fizikalne terapije za koje porodica nema novca, a njemu mnogo znače posle operacije rizotomije koja mu je urađena u Turskoj.

Kada je u pitanju traheostoma, porodica ima velike novčane izdatke, za katetere, gaze, fiziološki rastvor za održavanje aspiratora... Aleksi su potrebni i odlasci na etapnu fibrotomiju po dr Ulzibatu u Ćupriji, fizikalne terapije u Rehabilitacionom centru Renona u Slovačkoj i kupovina medikamenata, za koje Aleksina porodica nema finansijskih mogućnosti.

Nakon tretmana matičnim ćelijama u Beču, kod Alekse je primetan pomak, ali je neophodno kontinuirano nastaviti sa njima da bi dale značajnije rezultate.

Aleksa ima i sms broj u fondaciji "Budi human" Aleksandra Šapića i otvorene račune u fondaciji.

Aleksi možemo da pomognemo uplatom na račune:

Dinarski: 160-419166-86

Devizni: 00-540-0001028.9

IBAN broj: RS35160005400001028976

Ili sms-om:

Za Srbiju, upiši 71 i pošalji SMS na 3030, cena poruke je 200 din (PDV se ne naplaćuje)

Za Švajcarsku, upiši human71 i pošalji SMS na 455, cena poruke je 20 CHF

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šta reći

    24. april 2018 | 08:28

    Žalosno je što država ne leči bolesnu decu s baca pare na fontane i plastične jelke za novu godinu i mnogo toga nebitnog a sa druge strane, učesnici degutantnih rijaliti programa zarađuju toliki novac na majmunisanje a još ima mnogo onih koji sms porukama održavaju ovu Sodomu i Gomoru. Bolje uplatite za bolesnu decu. Stvarno sramota!

  • Sandra

    28. maj 2018 | 15:38

    Duso mila,Akeksa,molim se Milostivom Bogu da ti pomogne, da ozdravis. Drzavo, reaguj. Zar dozvoljavas da majci dusa umure za djetetom fok se pare trose na glupostu. Molim vas dobru ljudi pomozite, svima ce biti bolje kad smo humani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA