Zavetnici: Evropski gradovi žive od turizma, mogao bi i Beograd

Evropski gradovi žive od turizma, udeo turizma u BDP u njima je neuporedivo veći nego u Beogradu

  • 1

Kandidat za gradskog odbornika liste "Beograd ima snage - Zavetnici", poručila je danas da turistički potencijal Beograda od strane aktuelnih gradskih vlasti i odgovornih institucija nije dovoljno prepoznat i da su u nadležnim institucijama retki ljudi od iskustva i znanja.

Štrahe: Imam razumavanja za Srbe, Dacić oduševljen: Svaka ti čast!

Ona je na predizbornom skupu na Voždovcu naglasila da se moraju stvoriti uslovi za bolje poslovanje incoming agencija, jer je taj segment na poražavajuće niskom nivou.

Komazec je poručila da evropski gradovi žive od turizma i da je udeo od turizma u BDP evropskih zemalja neuporedivo veći nego što je to slučaj kod nas.

- Da bismo takvo stanje promenili na bolje, neophodno je ulagati u infrastrukturu, izgradnju novih kapaciteta, rekonstrukciju i modernizaciju postojećih objekata, ali pre svega uticati na podizanje svesti o poboljšanju kvaliteta usluga i edukaciju stručnog kadra - rekla je kandidat na listi Zavetnika.

Komazec je napomenula da u turističku ponudu Beograda treba uvrstiti i mesta na periferiji grada poput Avale ili npr. Ovče, u kojoj se nalazi jedan od izvora slane termalne vode koji je danas potpuno zapušten.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA