Beširi: Država da privatizuje PKB i pametno potroši novac od prodaje

U pisanoj izjavi za medije Beširi navodi da država godišnje troši 100 miliona evra za oko 150 neprivatizovanih preduzeća, otpisujući im dugove za poreze, doprinose, struju i gas

  • 4

Za rešavanje problema PKB država ne treba da čeka neka bolja vremena, već treba da izađe iz vlasništva te kompanije i dopusti da PKB postane "pozitivna priča", kao što su, nekada njegovi delovi, Frikom, Imlek i Pekabeta, poručio je Naim Leo Beširi, kandidat LDP-a za gradskog odbornika.

Jovanović: Ako građani hoće promenu neka glasaju za nova lica LDP-a

U pisanoj izjavi za medije Beširi navodi da država godišnje troši 100 miliona evra za oko 150 neprivatizovanih preduzeća, otpisujući im dugove za poreze, doprinose, struju i gas. Lošim upravljanjem PKB je doveden u situaciju da ni posle dva raspisana tendera niko nije ponudio ni početnu sumu od 154 miliona evra, podseća Beširi.

On dodaje da, iako PKB trenutno pokazuje profitabilno poslovanje, to nije zbog strateških odluka, već zbog kretanja cena sirovina na međunarodnom tržištu.

- Jasno nam je da je potrebno minimum 100 miliona evra ulaganja kako bi PKB iole osavremenio svoju proizvodnju. Međutim, država te pare nema - poručio je kandidat LDP-a i ponovio da PKB treba privatizovati.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    21. februar 2018 | 15:49

    Kakav strucni komentar,pa naravno da zarada nastaje u razlici izmedju prodajne cene i cene kostanja proizvoda.Gospodin strucni nezna strukturu dugovanja PKB-a.Moj savet za njega je da povuce kanditaturu,covek je rekao malo ali glupo.

  • Moje

    22. februar 2018 | 09:46

    Al je ovaj pametan!!

  • Srbenda

    22. februar 2018 | 08:58

    A kako bi bilo da ne moze niko biti ministar ko nema poljoprivredno domacinstvo ili neku firmu koja se bavi proizcodnjom iza sebe koja funkcionise i donosi zaradu minimum 10 godina. Ja mislim da ni jedan ne bi ostao u fotelji jer su nesposobni, a dazbine koje su uveli stavile bi ih u bankrot posle 6 meseci... Na zalost oni koji vode drzavu svi su manje vise ovolikog znanja ko i on...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA