Antić i Karakašević o školskom sportu: Nećemo dozvoliti da bavljenje sportom bude privilegija bogatih (VIDEO)

Sportom ćemo se baviti svi, bez obzira na socijalni status, poručio je Antić posle partije stonog tenisa sa Karakaševićem

  • 1

Aleksandar Antić, kadidat za gradonačelnika liste SPS – JS i proslavljeni stonoteniserski reprezentativac, kandidat za gradskog odbornika liste SPS –JS, Aleksandar Karakašević odigrali meč stonog tenisa kao deo promocije programa o školskom sportu.

Antić "nacrtao" pobedu Srbije u Austriji: Trijumf u Beču kao po scenariju spota SPS (VIDEO)

- Školski i rekreativni sport biće još više u fokusu brige grada Beograda o mladima i deci školskog uzrasta. Sport u školama, u školskim sekcijama i malim klubovima koji s velikim entuzijazmom treniraju podmladak, to će biti naš prioritet. Nećemo dozvoliti da bavljenje sportom bude privilegija bogatih. Sportom ćemo se baviti svi, bez obzira na socijalni status. Sport će biti dostupan svima, i svako će moći da razvija svoje talente u skladu sa potencijalom i ličnim opredeljenjem. Tek od nedavno oživele su masovne školske sportske aktivnosti koje su privukle desetine hiljada đaka i njihovih roditelja, i na tome ćemo raditi još više - rekao je Aleksandar Antić.

Foto: Promo

- Grad Beograd neće finansirati profesionalne sportske klubove, već će sve svoje resurse usmeriti na omladinski sport, školske aktivnosti i rekreativni sport. Zdravlje Beograđana je velika obaveza a zdravlje mladih je na vrhu prioriteta. Upravo promovisanje školskog sporta kao organizovanog vida rekreacije za mlade, pod nadzorom trenera i uz podršku Grada, jeste pravi odgovor na sve veće zdravstvene probleme populacije mladih, ozbiljan pedagoški odgovor kako mlade skloniti sa ulice i sačuvati ih od narkomanije. Osim tih bazičnih ciljeva, organizovana rekreacija ima za cilj i omasovljenje sporta i stvaranje baze novih šampiona u svim tradicionlanim sportovima koji možda nisu dovoljno medijski promovisani - naglasio je Antić.

Foto: Promo

- Ja sam se kao profesionalni sportista već ostvario i moje angažovanje na listi SPS – JS ima prevashodno cilj da doprinese popularizaciji malih sportova koji su nekada bili tradicionalni, a preti im gašenje. Moj zadatak će biti da male sportove vratim u školske sportske aktivnosti i da privučem pažnju mladima da je neophodno baviti se sportom - rekao je Aleksandar Karakašević, višestruki šampion u stonom tenisu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joakim1

    21. februar 2019 | 08:32

    Probuceni komunisti hoce i dalje da vladaju cak i u sportu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA