≫ 

Lopovi pobegli sa psihijatrije, ukrali automobil i vozili se do Sarajeva: Pali su za nekoliko sati

Nakon bega iz Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac, istu noć su u mestu Podromanija ukrali Golf 2, kojim su nastavili beg prema Sarajevu

  • 0

Renato Kragulj (26) i Semir Karađuz (30), dvojica najpoznatijih lopova na području Prijedora i Banjaluke, uhvaćeni su u ponedeljak u Sarajevu nakon što su u nedelju pobegli sa Psihijatrije na Sokocu.

Novosađanin rešio sam da bude policajac, poteru po gradu za lopovima završio u velikom stilu

Iznosio stvari

Nakon bega iz Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac, istu noć su u mestu Podromanija ukrali Golf 2, kojim su nastavili beg prema Sarajevu.

Dvojac je uhapšen nakon što su nekoliko sati kasnije, tačnije, u ponedeljak u 2.30 sati, u ulici Džemala Bijedića automobil Golf zaustavili pripadnici Policijske uprave Novi Grad Sarajevo. Automobilom je upravljao Kragulj, a s njim je u vozilu bio Karađuz.

Utvrdivši da se radi o odbeglim lopovima i psihijatrijskim slučajevima, sarajevski policajci su, nakon kriminalističke obrade, Kragulja i Karađuza predali službenicima Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac. Ukradeni Golf vraćen je vlasniku.

Printskin: Youtube/TV1 HD

Renato Kragulj, poznat po tome što krade sve što mu dođe pod ruku, prošle godine u avgustu hapšen je zbog deset krađa u Prijedoru, usled kojih je svoje sugrađane ojadio za oko 2.000 evra. Na meti su mu se našli i kuće i stanovi i kafići, iz kojih je iznosio novac, računarsku tehniku, mobilne telefone, zlatni i srebreni nakit, kao i bicikle.

Opljačkao devojku

Kragulj je poznat i po krađi zlatnog nakita vrednog oko 6.100 evra 2015. godine iz kuće oca svoje devojke. Duže vreme bio je u vezi s ćerkom oštećenog, a nekoliko puta joj je bio u kući, što je iskoristio da utvrdi gde se nalaze dragocenosti. Ukradeno zlato je zatim prodavao po lokalnim zlatarama.

Foto-ilustracija: Flickr/Brian Eager

Banjalučki lopov Semir Karađuz hapšen je pre tri godine zbog sumnje da je počinio 14 krađa na području Banje Luke i Prijedora. Koristeći alat, obijao je ulazna vrata na stanovima, a potom iz njih krao novac i zlatni nakit, koji je prodavao, prenosi Avaz.ba.

Obijao prodavnice

Karađuz je 2013. godine bio privođen s još trojicom kradljivaca, za koje je utvrđeno da su počinili 31 krivično delo provale, razbojništva i teške krađe. Grupa je uglavnom provaljivala u radnje i privatne kuće.

Krao slova s grobova

Renato Kragulj je u septembru 2013. godine hapšen zbog sumnje da je s nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u mestima Sotonice i Malo Palančište kod Prijedora krao mesingana slova. Na teret mu je stavljano da je s verskih objekata krao oluke i druge sekundarne sirovine koje je prodavao u preduzećima za otkup sekundarnih sirovina u Prijedoru.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA