≫ 

On ima 250 kg i najdeblji je čovek u Bosni: Spava s kučićima pod vedrim nebom, a tek koliko pasulja može da pojede... (FOTO)

Ne voli leto, temperature iznad 20 stepeni za njega su smrt. Ove tropske vrućine dovode ga do ludila, pa noću spava u dvorištu pod vedrim nebom, na improvizovanom krevetu, zajedno s četvoro kučića

  • 6
Foto: Avaz.ba/ H. Čalić

Ovih tropskih dana najdebljem čoveku u Bosni i Hercegovini, Musti Kariću (55) povratniku u dobojsko selo Sjenina je više nego teško.

Nije mogao da hoda od težine, a onda je uradio jednu prostu stvar, smršao 90 kilograma i izlečio dijabetes

Čovek koji je pre nekoliko dana stao na veliku vagu za otkup voća koja je pokazala 246 kilograma telesne težine, veoma teško zbog svoje kilaže podnosi vrućinu.

Pre tri godine Musto je imao 252 kilograma. Obećao je tada da će poslušati savete lekara, krenuti s dijetom, pa je za nekoliko meseci skinuo 42 kilograma, ali je iz materijalnih razloga prestao s dijetom. 

- Jeste, lekari kažu da se, ako hoću koliko-toliko da se rešim kilaže, počne primenjivati dijeta u ishrani. Salate je bilo, voća i povrća se naradi u bašti. Ali, problemi nastaju kada me neko dva puta mesečno treba autom odvesti u Doboj lekaru na kontrolu.

- Neće niko, boji se da ću mu ovako težak razvaliti sedište automobila. Tako ti ja batalim dijetu, pa udri po starom, jedi šta imaš, šta ti duša želi i evo me opet onaj stari – kaže Karić, uvek spreman na šalu, na svoj i tuđi račun.

Foto: Avaz.ba/ H. Čalić

Ne voli leto, temperature iznad 20 stepeni za njega su smrt. Ove tropske vrućine dovode ga do ludila, pa noću spava u avliji pod vedrim nebom, na improviziranom krevetu, zajedno s četvoro kučića.

Ujutro se budi u 5.30 da klasira kornišone, koje tokom dana za potrebe Zemljoradničke zadruge naberu supruga, snaha i ćerka. Danju beži pod ventilator.

Kaže da se počeo gojiti posle rata, dok je desetak godina radio u Italiji, u šumi.

- Dobro se radilo, dobro zarađivalo, a vala i dobro jelo. Moglo se. Tada je krenula kilaža s kojom se ja, zahvaljujući ovim poslovima na poljoprivredi, dobro nosim. Još da malo zahladi – rekao je Musto pre nego što je otišao u kuću pojesti tri tanjira ukusno kuvanog pasulja, za početak.

Dok je dve godine jednom poduzetniku noću od lopova čuvao stado od 45 koza, Musto je bio izgubio orijentaciju kada je noć, a kada dan.

Bilo je slučajeva da istovremeno danju kod kuće spava, a u stvari čuje šta ukućani pričaju, pa onda svoj "san" sutradan do u detalje prepričava.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Dnevni avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA