Turisti vozili kroz vatrene jezike visoke 30 metara, oko njih je sve gorelo: Dramatični snimak evakuacije sa Luštice (VIDEO)

Turisti iz Ponte Vesla na Luštici morali su u toku noći da se evakuišu

  • 5

Požari i dalje bukte u Crnoj Gori i Hrvatskoj, a najkritičnije je na poluostrvu Luštica odakle je evakuisano više od 100 turista i gde vatra preti kućama. Koliko je situacija ozbiljna, najbolje pokazuje snimak ljudi koji pokušavaju da pobegnu iz vatrenog obruča koji guta Lušticu.

Požare su podmetnuli Jugosloveni i oni koji ne vole Hrvatsku! Hrvatski general tvrdi da je u toku "asimetrični rat"!

Turisti iz Ponte Vesla na Luštici morali su u toku noći da se evakuišu, a u snimku se vidi kako putem pokušavaju da dođu do bezbednog dela koji nije okružen vatrom.

Vatra ih je u potpunosti okružila, ali su oni ipak uspeli da se probiju kroz nju i dođu na sigurno. Na snimku je prikazano kako voze kroz područje zahvaćeno plamenom.

Na poluostrvu je takođe oštećeno nekoliko kuća i evakuisani su meštani Begovića, a vatreni jezici nošeni jakim vetrom dostizali su i do 30 metara visine.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić obišao je lokalitete ugrožene požarima u primorskom regionu i ocenio da je situacija ozbiljna, da je stoga zatražena međunarodna pomoć, ali da nema razloga za dramatizaciju strah i paniku.

Crnoj Gori stiže pomoć i od NATO saveznika, koji će poslati jedan kanader, saopšteno iz Alijanse.

Iz tog saveza kazali su Dnevnim novinama da su crnogorske vlasti juče uputile zahtev za pomoć NATO, tražeći od Alijanse i saveznika jedan avion, kanader, u znak podrške nastojanjima Crne Gore da se izbore sa požarima koji bukte u zemlji, prenosi RTCG.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA